Vad är en vertikal axel Windmill?

Den vertikala axeln väderkvarn eller turbin ser väsentligt annorlunda än den horisontella axeln väderkvarnar som finns utspridda över landskapet i stater och länder runt om i världen. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två är att den vertikala axeln väderkvarnen har sitt primära rotoraxeln som vertikalt medan den horisontella axeln väderkvarnen har sitt rotoraxeln placerade horisontellt med flygplanets propeller-liknande blad, vanligtvis i toppen. Den vertikala ordningen gör att väderkvarnen att vara effektiva oavsett om det är riktat mot vinden. Det gör den lodräta axeln väderkvarn den perfekta lösningen i områden där vinden ofta ändrar riktning, eftersom den kan utnyttja vinden från alla håll.

I de flesta fall har den vertikala axeln väderkvarn generatorn ligger nära marken. Följaktligen är det onödigt tornet att stödja det. Denna konstruktion gör det lätt utrustning att underhålla. En av de bästa ställena att inrätta den vertikala axeln väderkvarnen är på toppen av taket på en byggnad. Närmare bestämt, hur vinden sveper över taket kan skapa höga vindhastigheter med färre problem av vibrationer och vind turbulens. Dessutom, platåer, Mesas och andra blåsig strukturer mark är bra ställen för vertikal axel väderkvarnar.

Även om en vertikal axel väderkvarn kan köpas från valfritt antal företag över hela världen, kan en del människor föredrar att bygga egna från scratch. Som tur är för dessa hantverkare finns det självstudier online som ger steg-för-steg-instruktioner. Dessutom finns det flera gör-det-själv-böcker som kan användas för att ge extra design, byggteknik och andra råd. Att bygga en väderkvarn kan spara pengar, men det kan ta lite tid och ansträngning.

Den horisontella axeln väderkvarnen får idag den vanligaste, men den vertikala axeln sorten blir alltmer populärt. Faktum är att allt fler vertikala axeln väderkvarnar säljs, är ytterligare företag som designar, utvecklar och säljer utrustning dyker upp i länder som USA, Kanada, Japan, Frankrike, Italien, Finland, Kina, Tyskland, och Nederländerna. Några av de företag som fokuserar på att utveckla små, bostads-stora vindkraftverk, medan andra företag föredrar att arbeta på större vindkraftverk för vindkraftsparker.

Nya patent och mönster ständigt nya för vertikal axel väderkvarnar. Vissa forskare hävdar att eftersom de är tystare och fånga vinden lättare, skulle de lätt överträffa det övergripande sorter i tid. Även Kalifornien, en miljömedveten stat har godtagit horisontell axel väderkvarnar som en källa till hållbar energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.