Vad är en justeringsskruven?

En justering skruv är en skruv som används för att göra mycket små och exakta justeringar. En mängd olika föremål från broderier fälgar till tunga maskiner är försedda med justerskruvar som är avsedda att användas för att säkerställa att något fungerar på en optimal nivå. Eftersom justerskruvarna utgöra en potentiell punkt på svaghet som en rörlig del, kan de särskilt förstärkas för att stabilisera föremålet de justeringar, och det är oftast möjligt att få ersättning i händelse av att en skruv är skadad på något sätt.

Med en justerskruv är det möjligt att noggrant justera saker som avstånd och spänning. Till exempel, om ett par låsning tång, är justeringsskruven används till rymden chefen för tång till önskad bredd så att när tång är nära, kommer de låser fast vid denna bredd. På något som liknar en broderbåge, är skruven som används för att lossa på bygeln för att infoga tyg, och att dra åt den upp igen för att återställa spänning och håller tyget på plats.

Justerskruvarna finns på många typer av tunga maskiner att tillåta människor att göra exakta justeringar som behövs. Tryckpressar, till exempel, kan använda justerskruvar för att justera nivån på utskriften sängen för olika behov, eller för att justera avståndet mellan rullarna på pressen. Syftet med en sådan skruv är att tillåta människor att göra små kompensation för naturliga variationer och det slitage som uppstår över tiden.

Vissa justerskruvarna är utformade för att låsa, så att när de väl är inställda kommer de att hålla sin positioner. Detta kan göras med en bifogad fil som måste lossas för att flytta skruven, eller med en omsorgsfullt utformad design som hindrar skruven från att röra sig om någon använder ett verktyg, t. ex. en skruvmejsel för att flytta inLåsa upprätthåller säkerhet och tillförlitlighet genom att kontrollera att inställningen av justeringsskruven förblir oförändrad tills någon aktivt väljer att ändra den.

på föremål och utrustning med justerskruvarna, skruven och dess funktion är vanligtvis diskuteras i handboken. Det är viktigt att läsa om hur och när skruven bör anpassas. Underlåtenhet att justera skruven vid behov kan leda till skador eller göra vissa uppgifter mycket svårare än de behöver vara. Justeringsskruven måste också hållas rena och oljade så att den kommer att röra sig smidigt, eftersom grov rörelse kan störa mycket minuten justeringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.