Vad är en Sol-modul?

solceller modul som är en grupp av sammankopplade solceller används för att samla energi från solstrålning. Varje cell är elektriskt ansluten till dessa moduler, som i sin tur kopplas till en panel. När solcellsmoduler installerade på olika platser de blir kända som matriser. Denna matris är kopplad till en växelströmsgenerator och ett batteri för lagring av makten.

Tyvärr har dessa moduler är mottagliga för ett antal miljöeffekter, vilket de behöver skydd från väder och vind. På grund av detta måste de omfattas av glas för att fortfarande göra det möjligt för solstrålningen att tränga in i cellerna. Modulerna har också stöd av underlag tillverkade av metall, glasfiber eller plast. Detta håller dem stark mot kraftiga vindar.

ljusenergi i form av fotoner tas ut av solceller modulen. Kristallint kisel celler samla dessa fotoner från ett utbud av lätta frekvenser. Begränsar dock svårigheter med infrarött och ultraviolett spektrum processerna effektivitet. De fotoner påverkar kisel celler och stimulera elektroner. Eftersom dessa elektroner är glada, är el skapas och lagras eller skickas i ett elnät.

Var och en av de elektriska anslutningarna är placerade i en serie för att uppnå bästa möjliga utspänning och ström. Överhettning av celler orsakad av skugga är förhindrad att använda ett system med dioder. En solcells modul kan också ändras med hjälp av ett anrikningsverk. Detta är i grunden en serie av linser och speglar som kan samla större mängder av fotoner och direkta dem på mindre slätter av celler.

Bell Laboratories utvecklat idén om en kiselbaserad solceller modul 1954. Den första praktiska anordning för att samla in solstrålning och omvandla den till el byggdes av Daryl Chapin, Calvin Fuller och Gerald Pearson på anläggningen. Solljuset verkningsgrad kurs var cirka sex procent. Detta innebar att endast en liten del av fotoner påverkar sol-modulen som faktiskt gjorts el. Detta har varit en stor utmaning för branschen, försöker ändra processen för att göra bättre utnyttjande av fotoner och det spektrum av ljus från solen.

Solceller, vanligast i form av fotoelektromotoriska celler, har ett antal användningsområden. De kan utnyttjas helt enkelt att leverera ström för små produkter såsom räknemaskiner eller trädgård belysning. Annars kan stora matriser byggas på hustaken och på områden för att producera el som kan matas in i elnätet för att kompensera för användningen av andra resurser. Grund av den långa livslängden för solceller, NASA och andra myndigheter utrymme har använt solenergi bältros för att driva de flesta av satelliter och den internationella rymdstationen. Detta ger en oändlig kraftkälla och lösning som håller dessa drivs objekt och på plats under en lång tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.