Vad är Wind Farm Turbiner?

Vindkraftspark turbiner vanligtvis används för att omvandla vindenergi till el. Denna el används ofta för att driva hem och företag. Turbinerna består oftast av flera roterande blad som snurrar i vinden och överför denna energi till en elektrisk generator. Utnyttja denna makt är ofta anses vara ett miljömässigt sunt sätt att producera el.

En vindkraftpark är vanligtvis i stor skala energiproducerande företag som omvandlar vindkraften till elektrisk energi. Vindkraftverk turbiner, allt i antal från flera tiotal till flera hundra per gård, vanligtvis monterad som tillåter dem att fånga vinden och omvandlar den till elektricitet. Dessa gårdar skicka då nyligen genererade energi till ett elnät, där det kan användas i hem och företag.

Vindkraftverk är oftast byggda på platser där vindkraftverk kan fånga jämn, hög hastighet fläktar. För det första kan de placeras på åsarna i höglänt terräng för att fånga updrafts. För det andra, många vindkraftverk vindkraftverk sätts upp på havet kuster, där temperaturen skillnaderna mellan land och hav skapar en nästan konstant vind. Slutligen är många vindkraftverk ligger på havet eftersom vindhastigheter är vanligtvis större över öppet vatten.

När vinden träffar bladen på ett vindkraftverk turbin, snurra de i en cirkel. Detta spinning åtgärd blir en växel inne i turbinen. Under denna process är kinetisk energi omvandlas till mekanisk energi.

I de flesta vindkraftverk gård, svarvning av redskapet snurrar en axel som driver en generator. Detta samlar den mekaniska energi som produceras och omvandlar det till elektrisk energi. Den elektricitet är sedan vanligen skickas längs ledningarna till elnätet som sedan distribuerar det för användning av städer.

Vindkraftspark turbiner har i allmänhet två grundläggande mönster, horisontell-axeln vindkraftverk (HAWTs) och vertikalaxlade vindkraftverk (VAWTs). Namnen på dessa mönster visar hur de roterande knivarna är monterade till turbinen. De flesta vindkraftverk använda HAWTs.

HAWTs görs vanligen till att omfatta tre eller fler överdimensionerade fläktbladen. Dessa turbiner ofta ser ut som stora, monterade runda fläktar på långa störar. De normalt också innehålla dator sensorer som håller fläkten vänd vinden hela tiden.

VAWTs är en annan stil av turbin, som arbetar med hjälp av en vertikal axel. Bladen på en VAWT spin normalt cirka en mittmontering stolpe. De kurvan ofta ner mot marken, vilket gör att turbinen ser ut som en gammaldags eggbeater. VAWTs vanligtvis behöver inte monteras för att möta vinden för att vara effektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.