Vad är Sandsäckar för?

Sandsäckar är säckar, vanligen tillverkade av säckväv eller bomull anka, som är fyllda med sand eller tung jord. Särskilt varaktiga sandsäckar för långsiktiga program är gjorda av polypropylen eller andra plaster. Även sandsäckar är mest förknippad med skydd mot översvämningar, de har faktiskt ett antal ansökningar, från miljö-sanering till hem byggnaden. Eftersom de är billiga, lätta att hantera, och robust, kan sandsäckar användas i en mängd olika situationer, och genom att människor från olika ekonomiska klassiker.

lätt stapelbara natur sandsäckar gör dem idealiska för förebyggande åtgärder, och i områden som ofta drabbas av översvämningar, många människor har sandsäckar på sidan. De kan staplas som tegel och jord eller sand som fyller när kommer lösa, skapa en solid och stark vägg. Sandsäckar avsedda för skydd mot översvämningar är vanligtvis gjorda av plastpåsar, eller de kan vara målade med vattentäta lösningar för att göra dem mer permanent.

Dessutom kan sandsäckar användas för erosionsskydd. Väg sticklingar, till exempel, är ofta klädda med sandsäckar för att förhindra att material bakom dem från att kollapsa i en sten eller översvämningar och ras. Dessa sandsäckar är ofta gjorda av säckväv, och de kan vara utformade för att gro gräs och andra groundcovers, skapa en solid vägg av växtmaterial för att ytterligare kontrollera erosion. Eftersom sandsäckar kan fyllas med i huvudsak vad som helst kan de packat med näringsrik jord och frön. Sandsäckar konstruerade för användning i miljö-sanering används ofta på detta sätt, som självständiga odlare.

Militären har också användning för sandsäckar, som kan utnyttjas för att skapa befästningar. Strukturer är ofta sandbagged så att Windows inte gå sönder och sandsäckar används också på slagfältet för att skapa skyddade områden. En sandsäck vägg kan absorbera stora effekter som de som orsakas av fordonskollisioner och ammunition attacker.

Människor som experimenterar med alternativa tekniker hem byggnaden också använda sandsäckar, i detta fall att göra extremt robust, fast, välisolerad rammades jord hem. De sandsäckar kan användas för att skapa väggar, och staplade strategiskt för att göra välvda fönster och dörrar. Jord eller gips kan smörjas på toppen av sandsäckar för en estetiskt tilltalande och vädertätt vägg. Sandsäck hem är mångsidiga, mycket billig att bygga, och som är miljövänligare, eftersom de kan göras med återvunnet väskor och material finns på plats.

Ballast är en annan användning för sandsäckar. Bilar, båtar och andra hantverk som kan kräva barlast att balansera en last kan använda sandsäckar. När förkopplingsdon inte längre behövs, kan sandsäckar levereras till någon annan som kan använda dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.