Vilka olika typer av pallar?

Pallar är plattformar används för att flytta gods genom hela deras livscykel, pallar följa med last som de gör i fabriker, lastbilar, lager och butiker. För att vara effektiv måste en pellet vara stark, lättmanövrerad och kanske viktigast av allt, prisvärda. Det finns alla typer av olika typer av lastpallar, trä, metall, plast och pallar kartong har var sin relativa fördelar och nackdelar.

Många företag börjar inse vikten av pallen repairability, återanvändning och återvinning. En disponibel pall kan vara billigare tills du faktor i ersättningskostnader, övergripande bekostnad av engångspallar är ofta större än bekostnad av deras högre kvalitet och återanvändbara motsvarigheter. De företag som var först med att investera i mer varaktiga pallar som inte hamnar dumpas i deponier har revolutionerat pallen verksamheten.

Traditionellt har de flesta pallar gjorda av trä. Trä är god, stark, flexibel och lätt att montera. Träpallar resa med varor på en enda resa, och när lossats, har de antingen repareras eller kasseras. När industrin insåg att pallar använde flera av USA: s trä än någon annan enskild produkt för volym, blev alltför avfall en oro. Om material från tredje part chef inte kan reparera en trä pall, lyckligtvis, kan det återvinnas som pappersmassa. Trots nackdelarna med trä pallar, de är fortfarande den vanligaste typen.

Metal pallar har starka fördelar i deras hållbarhet, styrka och förmåga att lagas. De är dock mycket dyra att tillverka och så tunga att de dramatiskt ökade kostnader för sjöfarten. Vissa branscher kommer dock alltid att behöva kraftiga stål lastpallar för att transportera särskilt tungt eller överdimensionerade varor.

Olika mögel processer och material som kan användas för att skapa olika typer av pallar . I allmänhet ingår plast någonstans i mitten i form av kostnader och styrka jämfört med andra typer. Till exempel formsprutade pallar styva och lätta, men de tål inte för mycket effekt. Strukturella skum pallar starkare eftersom de är både flexibel och kan bära en betydande vikt. Råvaror i skum pallar kan delvis återanvändas, men de är inte återvinningsbart.

Lastpallar kan även skapas med hjälp av ett vakuum varmformning process. Plastark värms och dammsugas i en form där de svalt till önskad form. Denna process är billigare än andra metoder, men tyvärr värmeformad pallar tenderar att vara svagare än andra sorter.

En nykomling på pallen scenen i slutet av 1990-talet är pappallar. Helt disponibla genom återvinning och mycket billig att göra, dessa pallar fungerar nästan som extra förpackning för lådor. De är i grunden wellpapp med strukturella förstärkningar. Bäst av allt de är så lätta, påverkar de knappast fraktkostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.