Vad är polyuretanlim?

Polyuretan hänvisar till en polymer som består av att upprepa kedjor av organiska enheter sällskap av uretan länkar. De bildar som ett resultat av komplexa kemiska reaktioner som tar olika former. Några av dessa följer polymerer görs till polyuretanlim. Dessa kan ofta vara mycket stark, och har blivit allt gälla för hushåll och industri.

Polyuretan lim kan användas för att binda ihop en mängd olika material, även trä, metall, betong, glas och plast . Om materialet är poröst eller icke-porös är av liten betydelse, till skillnad från de flesta andra lim. Polyuretan lim används speciellt ofta som trä lim. De har fördelen av att vara mycket vattenfast, mycket mer än andra lim som används med trä. USA har bara sett dessa typer av lim på marknaden sedan 1990-talet, men de har varit allmänt förekommande i Europa mycket längre.

bokbinderier industrin har haft stor nytta av tillkomsten av polyuretanlim. De gör det möjligt papper till att vara bundna tillsammans som inte kan vara bunden innan, på grund av fiberriktning eller är belagda på vissa sätt. Kostnadseffektivitet med dessa lim är också anmärkningsvärt, eftersom endast ett mycket tunt lager behöver inte tillämpas, jämfört med äldre tekniker. Det kan teoretiskt vara effektiv i en tjocklek på endast 0,0004 inches (0,01 mm), men det är omöjligt att tillämpa ett lager mycket tunnare än 0,002 inches (0,05 mm).

Vad de används till polyuretanlim har många värdefulla egenskaper. De är mycket motståndskraftiga mot extrema temperaturer, och förblir stabila upp till 210 grader Celsius (100 grader C). När botas, de är mycket flexibla och ändå motstå att upplösas genom att med hårt sura eller alkaliska kemikalier. De är också mycket flexibla, vilket gör dem utmärkta för användning på platser som ofta får vibrationer eller stötar, såsom byggbranschen applikationer.

polyuretanlim förekommer i flera vanliga former. Den första är som ett hushåll eller lätt industri lim som görs till borgen trä eller keramiska material, bland annat. Det finns också polyuretan gel som kommer laddas i en patron som silikon eller täta, som ska användas för att bygga och reparera hus, möbler, båtar, och påhitt sten. Dessa är gjorda för att kunna obligation någon två material, så länge en av dem är porös. Några tunga polyuretanlim också komma i patroner, och även om dessa har en längre torktid, kan de vara upp till 25% starkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.