Vad är en Luftkonditioneringskompressor?

ett luftkonditioneringssystem har flera delar som hjälper kylning av luft. Dessa delar är kompressorn, kondensorn och förångaren. En Luftkonditioneringskompressor är den del av luftkonditioneringssystemet som komprimerar cool, lågt tryck gas i en varm, högt tryck gas. Komprimering av denna gas är den första delen i en flerstegsprocess som hjälper till att hålla området lugnt. Även om kompressorn är en viktig del av luftkonditioneringssystem, om någon av dessa delar misslyckas, kommer enheten att misslyckas.

En fungerande luftkonditioneringen startar med lågt tryck gas reser in i kompressorn till luftkonditioneringen. Kompressorn komprimerar gasen in i ett högt tryck gas med en högre temperatur. Det är därför det kallas en luftkonditionering kompressor. På denna punkt måste gasen kylas ner. Det är när det färdas till kondensatorn.

I kondensorn, är gasen kyls till en flytande fortfarande under högt tryck. Efter detta reser den till förångaren. I förångaren är vätskan pressas genom ett litet hål och in i slangen. I denna slang använder flytande värme från det rum som ska kylas av för att vända tillbaka till en gas. Den lågt tryck, är cool gasen transporteras sedan tillbaka till kompressorn till luftkonditioneringen för att starta resan på nytt.

Den vätska som används i en Luftkonditioneringskompressor är en gas med låg kokpunkt som enkelt konverterar från flytande till fast. Dessa vätskor kallas köldmedier . Köldmediet val brukade vara freon, men när freon läcker ut i atmosfären, bidrar till försämringen av ozonskiktet. Som sådan har mer ozonvänliga vätskor kommer i bruk. En av dessa är

Luftkonditionering kompressorer är en viktig och potentiellt dyra, en del av ett luftkonditioneringssystem. Byte eller rengöring av luftfilter är en enkel åtgärd som kan vidtas för att förlänga livslängden på kompressorn. Filtret bör vara lämplig storlek och passar väl in i intaget ventilen. Det bör också hållas så rena som möjligt. De flesta filter är gjorda för att bytas ut en gång varannan månad eller efter behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.