Vad är det vanligaste jordbruksmaskiner?

lantbruksmaskinbyggnad är de maskiner som används på gårdarna för att hjälpa till med jordbruket arbete. Tidigare, handhållna redskap och dragna av djur maskiner användes. I modern tid är mekaniserad odling normen. Elektriska eller bränsle-drivna maskiner utföra de flesta av de uppgifter som en gång gjordes av män och djur.

Använda maskiner är mindre tidskrävande och mer kostnadseffektivt än att arbeta för hand eller med hjälp av verktyg som liar eller djur som plogar. Framsteg inom jordbruksmaskiner har revolutionerat jordbruket. Oavsett om det är ett familjejordbruk, ett ekologiskt jordbruk företag eller en kommersiell odling sträva efter, ett brett utbud av lantbruksmaskiner används. Kommersiella jordbruket använder mer sofistikerad jordbruksutrustning än de andra två.

Det är inte bara moderna jordbruket mekaniserat, det är också datoriserad. Jordbrukarna använder rutinmässigt satellitbilder, GPS vägledning och elektriska sensorer i sitt jordbruk arbete. Avancerad lantbruksmaskiner minskar avfall och säkerställa en mer lönsam användning av utsäde, gödsel, bevattning och bränsle. Det har förbättrat produktion och transport av jordbruksprodukter.

De vanligaste och välkända lantbruksmaskiner skulle vara traktorn. Traktorer används för att dra en mängd gård maskiner och utrustning. Jordbruksmaskiner som används för jordbearbetning inkluderar plogen, makten rorkulten, spetsen, drar och disk harvar, sågen plogen, det jordfräs, den spading maskinen och rock picker. Dessa maskiner röja marken av stenar och ogräs, och lossa jorden i beredskap för plantering.

Den verkliga plantering sker med mekanisk odlare, omplanteringsmaskiner, Såmaskin, frön broadcast och lager marktäckning. Planteringsmaskiner frön i exakta rader med exakt intervall. Drills frön mycket närmare varandra än odlare.

omplanteringsmaskiner Fröplantorna i fältet, och kan helt eller delvis automatiserad. Mulch lager maskiner kan lägga naturliga eller plast marktäckning. Den växande växter är en hjälp på traven med gödsel, gödsel och spridare spray.

Bevattning underlättas av specialiserade bevattning maskiner. Snabb och redo mekaniserade anläggningar bevattning har gjort det möjligt att odla hög avkastning av grödor i torra områden. Vatten kan även levereras över ett brett spektrum av mark och i vissa mängder som krävs.

skörd lantbruksmaskiner inkluderar den berömda skördetröska och TRÖSKARE. Den kombinerar, som det brukar kallas, slipper lantbrukare mycket tid och ansträngning. Den skär, tröskar och separerar spannmål som arbetar sig igenom grödan fält. Andra skörden gård maskiner är sockerrör, majs och skördare bönor och plockare bomull. Transportband, Axplockerskorna, allvar vagnar, grävmaskiner och swathers är några andra vanliga jordbruksmaskiner.

Rakers, gräsklippare, balpressar och bal anläggningsmaskiner används för att göra höbalar. Grävskopa och Fron tenderar lastare används för lastning ändamål. Fordon som lastbilar, är flygplan och helikoptrar som används för transportändamål. Flygplan och helikoptrar kan också användas för sprutning grödor och spårning djurbesättningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.