I byggverksamheten Vad är en betongplatta?

En betongplatta är grunden till ett hus eller byggnad i konstruktion, görs med hjälp av betong. Kännetecken på en betongplatta är en stiftelse som är platt, enhetlig, på marknivå, och är inte segmenterade. Utan en fast betongplatta kunde hela hemmet blir instabila och dess användning kan det vara problematiskt. Betongplattor har sina fördelar och nackdelar i byggnadskonstruktion. Till slut, med hjälp av en betongplatta är ett personligt val som grundar sig på kraven för ägaren.

Det vanligaste materialet för en grund för ett hem eller en byggnad är det betongplatta. Andra vanliga typer av stålämnen stiftelser omfattar tegel, sten och betongblock. I mycket sällsynta fall kan speciellt behandlade virke, som är resistent mot röta och termiter, användas.

Vikten av en betongplatta kan inte överskattas. Det är en del av hemmet som kommer att bära vikten av allt som placeras ovanpå den. Det kommer också att skydda trä och andra material bostäder från faktorer som kan äventyra deras funktion, såsom t. ex. fukt och insekter. Dessutom kommer det att lägga ut dimensioner ett hem.

De flesta hem i USA och många andra delar av världen antingen har en betongplatta stiftelse eller en upphöjd grund. Även betongplattan är det mest populära valet i USA, tog stiftelser kan också ha fördelar. På det hela taget är betongplattor tänkt att hålla längre och vara lättare att underhålla.

Med det sagt, betongplattor även har vissa nackdelar. Den största nackdelen är att det saknas utrymme för en källare. Det finns helt enkelt inget sätt att enkelt sätta en källare i ett hem med en betongplatta. Därför är det ofta inte användas i områden där källare anses viktiga delar av hemmet, exempelvis i mellanvästern. Men i varmare klimat eller platser med en högre grundvattennivå, är betongplattor används ofta. Dessutom, om det finns ett problem under i hemmet, till exempel med VVS, en betongplatta gör det svårare att hantera.

sprickbildning kan också finnas inom en betongplatta. Även om detta kan vara en mindre olägenhet i vissa fall kan det också vara ett stort problem. Om sprickorna blir allvarligare än bara hårfäste frakturer, kan det påverka vissa typer av golv, såsom lövträd och kakel. Även om det kan finnas vissa reparationer alternativ, som att använda höghållfast epoxi kan flera platta sprickor bli en mycket svår situation.

I byggnaden betongplatta, ett antal steg måste tas innan att hälla på betongen. För att förhindra sprickor, måste jorden under det packas mycket väl. Dessutom är sand och grus vanligtvis placeras ner mellan jord och betong för att skydda grunden från fukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.