Vilka olika typer av textilier utrustning?

Textilväxter fungerar med hjälp av ett brett utbud av maskiner och utrustning som gör det möjligt att skapa, förädla och förpacka varor som produceras. I vissa fall är textil utrustningen utnyttjas för att skapa en röd tråd eller garn som i slutändan kommer att sändas till andra företag som tillverkar tyger för kläder, handdukar och husgeråd som draperier och sängar. Den mest grundläggande av all utrustning av denna typ är vanligen i samband med ett av fyra särskilda processer: färgning, kardning, spinning och vävning.

kardning och spinning maskiner konvertera huvudsak fiber från en rå skick till rep och slutligen enda skikt garn. Både naturliga och syntetiska fibrer börjar vanligtvis denna dubbla process i en massa likt kudde stoppning. Den kardning maskiner komprimerar lösa fibrer i tjocka sektioner av rep som i sin tur kan överföras till spinning maskiner. Där rep ytterligare raffineras och stärks i hög kvalitet garn som är stark.

För många produktioner, är enda skikt garn inte vara tillräckligt starka för varaktiga varor. När detta är fallet, textil utrustning som vrider maskinen skall användas för att skapa en stark två skikt produkt. En av de äldre former av textilmaskiner som används i USA kallades ringen twister. Ring twisters skulle riva enda skikt garn lindade kring spolar i spinnprocess och vira två garn glödtrådar i ett starkt garn strand. Twisters av denna typ var mer eller mindre föråldrade av 1970-talet, och var ofta ersättas med starkare twisters som kan producera tio till tjugo gånger produktion per timme.

I vissa fall har två skikt garn sår på kottar och levereras direkt till en kund för användning i skapandet av allt från frotté på mattor. Men vissa större projekt krävde att garn som förpackas på stora spolar. Textil utrustning som åstadkommit detta vanligtvis var känd som varp maskiner eller helt enkelt warpers. En intrikat ram användes för att samtidigt koppla flera hundra koner av garn på en stor spole. Spolen skulle då vara täckt med en tunn kartong skal märkas på vikten, gå ihop och mycket av garn på rullen, och sändas till slutkunden.

Färgning maskiner är en typ av textil utrustning som passar in i den allmänna produktionen i olika faser av operationen. I många fall är färgning fat används för att färga och behandla den råa fiber den innan den går genom kardning och spinning process. Detta bidrar till att säkerställa färgen är enhetliga i hela partiet och sammanfogningen. Men vissa andra processer kräver att rå fiber förädlas till garn först. Med denna strategi är garnet gick igenom en serie av färgning tankar som hjälper gradvis att ingjuta produkten med färg. Ofta färgning utrustning även torkar produkten som ett slutskede, gör det möjligt att omedelbart gå vidare till nästa steg i produktionsprocessen.

Vävning utrustning är ofta den sista typen av textilmaskiner att garnet eller tråd kommer att gå igenom. I detta skede är det garn vävs till den hur produkten är önskvärt. Detta kan vara skruvar av tyg, rullar av mattor eller stoppning material, eller specialiserade textilier som frotté, microfiber, eller denim.

En sista form av textil utrustning som många förbiser är den förpackning maskiner. Medan vissa textil företag tenderar att kombinera manuell inspektion med packningsprocessen några exempel på denna typ av utrustning är helt automatiserade. Den slutliga produkten packas i uniform hölje, automatiskt vägs och märks sedan staplas i slutet av en transportbandet område. Därifrån kan den slutliga produkten skall transporteras till ett lager anläggning tills den säljs och levereras till en kund.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.