Vad är en mekanisk tätning?

En mekanisk tätning är en anordning som hjälper ansluta mekanismer eller system som tillsammans med hjälp av tryck. Denna typ av tätning kan användas i VVS-system för att förhindra läckage i rör. En mekanisk tätning kan också användas för tillverkning och andra med höga tryck.

Mekaniska tätningar ger de nödvändiga försoning och tätning mellan en kompressor bostäder eller stillastående pump och en snurrande axel. De innehåller i allmänhet ett viktigt område en sådan bussning eller ring som är monterad och har en stationär tätning följd av en snurrande axel eller en o-ring. En annan del är fäst på den stationära bostäder som också innebär en o-ring tätning.

Ett plugin är ett enkelt exempel på en mekanisk tätning. En kontakt består av en svamp-liknande material som kork eller gummi. När de sätts i ett hål kommer det att trycka mot hålets exteriörer som skapar det mekaniska trycket. Trycket från den kontakten kommer att försegla hålet och samtidigt förhindra läckage.

En packning fungerar på liknande principer, och en annan typ av mekanisk tätning. På grund av dess svampliknande sammansättning täcker det enkelt och tätningar leden mellan två objekt. Om de två objekten för att förenas inte är anpassade på rätt sätt, kan packningen användas för att överbrygga klyftan, stängdes objektet.

De flesta mekaniska tätningar verkar genom tätt skruva saker tillsammans. När till exempel skruva en slang på insidan av en blandare, bara lite vatten sippra ut. Eftersom kran och slang passar perfekt när gick, kommer vattnet läcker inte ut tätningen.

Pusher mekaniska tätningar använder vanligtvis axiellt monterade fjädrar på axeltätning församlingarna för att få fram ett fast tryck på sigillet yta. Springs vara icke-langare, å andra sidan, använd inte fjädrar, gynna en förseglad nedan för att utöva påtryckningar på objektets halvor. Båda är ganska enkla att använda, förhållandevis blygsamt prissatta, och kan tolerera måttliga mängder vibrationer och förskjutning.

En annan typ av mekanisk tätning kallas en balanserad mekanisk tätning. Dessa tätningar klarar av mycket mer tryck, och fungerar bäst med vätskor med lägre smörjegenskaper. Obalanserade tätningar är bättre lämpade för situationer där det finns en högre tendens till olämplig inriktning och vibrationer.

Standard mekaniska tätningar är använd huvudsakligen för uppgradering kompressorer och pumpar, samt uppgraderingar. Vissa underhålls-insatser och teknik kan krävas vid användning av konventionella mekaniska tätningar. Cartridge typ sälar kan erbjuda en enklare och lättare att installera produkten, eftersom de passar helt enkelt in i patronhylsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.