Vad är en Clamshell Bucket?

En clamshell hink ses ofta i närheten av byggarbetsplatser. Precis som namnet antyder, det består av två sidor som öppnar och stänger som skalet på en mussla. Det är tekniskt två hinkar som hålls samman med ett gångjärn, och används vanligen för att plocka upp små föremål. Det kan anslutas till ett utbud av maskiner.

Den traditionella clamshell skopan används ofta för grävning, även under marknivån. Det är oftast knutna till en kran, grävskopa, eller annan typ av schaktning utrustning. Den här produkten kan variera i typ från lätta till tunga, ofta beroende på vikten på de material som det kommer att hantera. I de flesta fall även en gripskopa hink som är avsedd för tunga laster kan fortfarande vara lätt samtidigt som hållbarhet, särskilt om de är tillverkade av legerat stål.

Denna typ av skopa kan också användas för att placera föremål upp högt, vilket ofta är nödvändigt inom byggbranschen. Dessutom är en annan användning i denna typ av arbete, att flytta bulkmaterial från en punkt till en annan. Transport av material från lager till transportörer är bara ett sätt att en clamshell hink kan bidra till en sådan industri. Den kloliknande form av hinken kan se till att nästan alla frågor som kan plockas upp och flyttas, så länge som den korrekta skopan storlek används.

Vissa clamshell hinkar är hydrauliska, vilket innebär att de kan användas överallt där hydrauliska kretsar används. Detta omfattar vanligen typiska maskiner som används vid grävning, och denna uppgradering gör att hinkar att göra bra under både hög-och lågtryck. Denna typ är i motsats till de mer typiska mekaniska hink, som drivs med hjälp av en kabel.

En clamshell hink kan användas för att göra en myriad av material, som kan omfatta tunga laster av virke skrot, och klippor. Det kan också vanligtvis hantera små material att några hinkar inte kan hålla fast vid, till exempel grus, sten och jord. Samma clamshell skopan kan normalt hantera alla dessa ämnen i en dag, men vissa processer kräver en speciell typ av hink, eller åtminstone ett tillbehör. Till exempel kan hinkar som är tänkt att gräva i hård mark att vara utrustad med en löstagbar uppsättning tänder för att göra jobbet lättare. Andra skopor har speciella egenskaper som gör dem bra för grävning under vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.