Vad är förspänd betong?

spännbetong är en kombination av höghållfast betong och delar stål. Denna kombination gör en mycket stark byggnadsmaterial som används i byggandet av taket plattor, bro balkar och band järnväg. Spännbetong uppfanns och patenterades 1886 av Henry Jackson, en San Francisco ingenjör. Denna typ av betong blev materialet val i Europa efter andra världskriget, på grund av brist på stål. Den Walnut Lane Memorial Bridge, byggd 1951 i Philadelphia, Pennsylvania, blev den första strukturen i Amerika gjorda av denna typ av material.

En vanlig betongbalk, även utan last, kämpar för att bära sin egen vikt. När tjänsten laster läggas till vikten av balken, utvecklar det hårfäste sprickor. Med tiden kommer dessa sprickor blir större och så småningom konkret kommer att falla sönder. Tunna betong block tenderar att böja när ytterligare vikt läggs till, vilket leder till förskjutning av hemmet. Dessa förändringar är varför spännbetong uppfanns.

spännbetong kan skapas med två olika metoder, förspänning och efter spänning. De anspråk Metoden innebär spännande höghållfast stål trådar mellan distanser finns på båda ändar av betonggjutning sängen. Efter delarna undervisas, är betong hälls i sängar, där den omger och följer de delarna. När betongen är torr den kommer att ha klistrat på stål. Efter det konkreta har nått önskad styrka delarna släpps, vilket resulterar i konkreta utveckla en liten båge som gör det mer motståndskraftig mot tunga laster.

Det finns flera skäl att använda denna typ av betong i olika konstruktioner . Balkar är gjorda av förspänd betong så att de kan stå emot stress utan sprickbildning. En hög är förspänd så att den inte smulas med de krafter av tunga transporter och körning. Kolumner är gjorda av förspänd betong så att de inte spänne under tyngden av tunga laster. Tunna konkreta kuddar är förspänd för att hålla dem ifrån att böja under normala vikt.

Skapa spännbetong med hjälp av post-spänningen Metoden innebär att tillämpa komprimering efter att betongen gjutits och härdade. Betongen hälls runt en böjd kanal som har haft stål delar gick igenom den. Efter härdning är spänning appliceras på områden med hydrauliska domkrafter. Delarna är sedan kilas på plats så spänningen kvarstår efter hydrauliska domkrafter har tagits bort.

Betong skapas via post-spänningen metod används som monolitisk plattor för hus belägna i områden med vidsträckta marker som Adobe lera. Denna typ av betong används också för att skapa strukturer där säsongsarbete expansion och kontraktion av marken är ett problem. Post-spända betong är mycket effektiv för att konstruera byggnader med mer avancerade designwork.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.