Vilka är de bästa Wind Farm platser?

Vindkraftverk kan ge ren, förnybar energi till hem och företag. De är endast effektivt, men om det placeras i lämplig plats. En enda vindkraftverk, som också kallas en väderkvarn eller vind generator, kan vara effektivt för personliga elförbrukning, bygga en anläggning med flera stora turbiner för regional stormakt kräver särskilda geografiska och atmosfäriska förhållanden.

topografi ett vindkraftverk bör vara plan, men förhöjda. Ojämn, skapar ojämn terräng potential vind-blockering, saktar farten genom gården. Vind-hastigheten ökar på högre höjder, men så är det viktigt att hela platta området är också förhöjd. Av denna anledning är många vindkraftverk ligger på kullar, men bergstoppar sig vara tillplattad om de inte är naturligt planat.

Vindkraftspark platser bör också vara tillräckligt stor för att rymma vindkraftverk med största möjliga avståndet mellan generatorerna. Den exakta nödvändiga distans som krävs varierar beroende på storleken på väderkvarnar. Om vindkraftverk är för nära varandra, kan väderkvarnar störa varandra, bromsar vind-hastigheter som luften passerar genom gården. Denna störning, ofta kallad "vindpark effekt" är oftast undvikas om stora platser ritas för vindkraftparken.

Utöver topografiska oro, måste atmosfäriska förhållanden av potentiella platser vindkraftpark också tas beaktas. Även om en kuperad plats ger snabbare vind, regelbundna mönster väder kan fortfarande visar att området inte är blåsigt nog. Det är viktigt att noggrant mäta områdets vinden och se till att platsen har en enhetlig hastighet på minst 10 miles per timme (16. 1 km per timme). Dessutom är vindhastigheten bör vara ganska stabil. Oväder kan skapa utbrott av intensiv vind leder till turbinen skada eller transformatorstation överspänning.

Miljömässigt måste vindkraftpark platser också överväga område djurlivet. Bird och dödsfall BAT har tillskrivits vindkraftsparker när vindkraftverk placeras i närheten av stora djurpopulationer. En del experter hävdar också att mark-bostad djur, utan att dödas av turbinerna, kan utsättas för vandrande eller parning störningar från närvaro och ljudet av väderkvarnar. Domesticerade djur, som kor, verkar inte störas av vindkraftverk, så är det många vindkraftverk platser medvetet placeras nära mark som redan har byggts om till betesområde för nötkreatur.

Okonventionella vind gård platser blir allt populärare i ansiktet till ökande oro för fåglar och livsmiljöer bat. Dessutom har vissa städer med intilliggande vindkraftverk klagade på negativa estetiska utseendet på turbinerna. Nyare, okonventionella vindkraftsparker placeras ute till havs. Medan kulle höjden är omöjligt för oceanisk vindkraftparker kan ingenjörer bygga gårdarna längs områdena stadig sjöburna vindar för imponerande vindhastigheter. Medan effektiva vindkraftpark platser är betydligt dyrare på grund av svåra installation logistik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.