Vad är igensättning?

igensättning är en form av folkdans som genomgår en renässans i den 21: a århundradet. Ursprungligen populär i England, Wales och delar av Nordamerika, igensättning har blivit populärt bland unga dansare. Igensättning är en rytmisk dans något samband med kran, Morris dans och step-dans, dess väckelse är något oförklarligt, men definitivt underhållande att titta på. De grundläggande stegen för TRÄSKODANS är något liknande kran. Dansarna bära särskilda skor för att förstärka ljudet av deras hälar och tår på golvet. Dansen är extremt beroende av samordning och rytm. Skickliga artister flytta så snabbt är det nästan omöjligt att hålla reda på sina fötter slår mot marken. En av de äldsta formerna av traditionell TRÄSKODANS kommer från Wales, där det har varit en folkdans åtminstone sedan 12-talet. Populära på walesiska musik och festivaler kultur kallade Eisteddfod , TRÄSKODANS tävlingar hölls så tidigt som 1176. Walesiska igensättning är fortfarande görs i traditionell stil, snarare än att vara en väckelse form, har aldrig dött ut i kulturell sedvänja. I England var TRÄSKODANS en produkt av den industriella revolutionen, men berättelser om dess början varierar. Det vunnit popularitet i Lancashire mill städer och stora delar av norra England, lek tävlingar och festivaler runt den 19: e och tidig 20th centuries. Även om praxis dog ut under senare 20th Century, en ny väckelse har börjat ta form i delar av Förenade kungariket, framför allt i norra engelska staden Keighley. Den amerikanska versionen av TRÄSKODANS ursprung inom gruv-och bergiga städerna i Appalacherna. Dansen också kallas pimpel, är den officiella statliga dans av både Kentucky och North Carolina. Traditionellt är amerikansk träsko-dans utförts för att upbeat musik från irländsk och skotsk band som rullar och jiggar.

TRÄSKODANS förnyade popularitet kan delvis bero på flera nyligen porträtt av stilen i populära media. I blockbuster film från 1997, Titanic , huvudkaraktärerna Rose och Jack inleder en form för igensättning under en vild fest med tredje klassens passagerare på fartyget. Mer nyligen har skisserat en clogger på den populära amerikanska tv-show, So You Think You Can Dance? Under auditions för den tredje säsongen av serien, en ung dansare som heter Brandon Norris så imponerade på juryn med sin igensättning att han var inbjuden igen till en särskild resultatbonus senare under säsongen. Föreställningen blev en hit på showen och på video-sharing webbplatser som YouTube, vilket täpper till en bredare publik.

Idag är TRÄSKODANS tävlingar ökar i popularitet och fans runt om i världen, även om de fortfarande mest tydligt i de länder där de har sitt ursprung. Utöver den traditionella musiken används för föreställningar, igensättning är nu färdig till rock, bluegrass och punk musik. Till mångas förvåning har TRÄSKODANS överlevt i nästan 1000 år, och genom innovation och experiment, håller på sin plats i den moderna världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.