Vad är några olika typer av Ice Skating Hoppar?

Många Konståkning fans överens om att den mest spännande delen av Konståkning rutiner är skridskoåkning hopp. Dessa högtflygande atletiska drag är det yttersta uttrycket för en åkare förmåga. Skridskor hopp finns i två varianter, roterande och positioner. Positional hopp är korta hopp att visa en konstnärlig position i luften. Det verkliga måttet på en konståkning rutin bygger delvis på roterande hopp.

Den typ av roterande hoppa bygger på två faktorer: antalet rotationer de åkare gör i luften, och som kanten på skridskoåkningen bladet att åkare använder för att lyfta och landa. En annan klassificering är om hopp är tå-stöd, görs genom att gräva den räfflade tån gräddan av en skridsko i isen som en start öka, eller hoppar kant, som inte använder tå pick. Flesta hopp är utförda med en moturs rotation, som i exemplen nedan.

Toe slingor anses vara en av de lättare skridskoåkning hopp i professionella tävlingar. De lanseras från baksidan utanför kanten på höger skridsko, men i tån av andra skridsko för en extra valv. Dubbel och trippel toe loopar utföres ofta i hoppning kombinationer, ett krav i många tävlingar. Sedan början av det 21-talet, quad-revolution hopp har blivit nödvändiga delar av mäns konkurrenskraftiga tävlingar. Quad tå loopar verkar vara den mest försökte version av en quad hopp.

Vänder använda insidan av kanten på en skridsko, vanligtvis den vänstra, och inleddes med höger tå plocka. Identifiera ett luckan är lättare eftersom de åkare oftast har sitt högra ben högt samtidigt gled framåt, innan han bakåt för att börja hoppa. En Lutz liknar en flip, men använder utsidan bakkant vänster skridsko, snarare än insidan, vilket gör att hoppa mycket svårare. Båda dessa skridskor hopp är nästan alltid utförs som en trippel-rotationer, och liksom de tån slingan används ofta i kombination komponenter. Den mest grundläggande av kant-baserade skridskoåkning hopp är Salchow, som heter Efter en tidig 20th century skater, Ulrich Salchow. Generellt är en Salchow utförs genom att vrida moturs så vikten av åkare är på baksidan innerkanten av den vänstra skridsko, sedan hoppar genom att svänga höger ben upp och över till vänster. Den snabba lanseringen av höger ben är viktigt eftersom det utgör drivkraften för rotationer.

loopen hoppa, vilket är annorlunda än tån loop, ses som ett mycket svårt kant hoppa. Den skater glider bakåt med vänster fot korsas framför höger. Lanseringen använder åkare baksidan innerkanten av rätt skate, men behålla fötterna korsas. Detta hopp är särskilt svårt eftersom det är upptaget blind, med åkare som inte plats deras landningsplats tills de har redan hoppat.

Axel ibland vara den enklaste hoppa för tittarna att identifiera, eftersom det är den enda av de skridskoåkning hoppar som en framåtvänd start. Eftersom åkare startar framåtvänt och slutar bakåtriktad, en trippel rotation faktiskt är tre och en halv rotationer i luften. Medan eliten manliga åkare ofta har en trippel axel som ett obligatoriskt inslag i konkurrensen, kvinnliga åkare utför ofta dubbla axlar istället.

I konkurrens, skridskoåkare markeras i skridskoåkning hopp för landning på två ben, under rotation i hopp eller snubbla och faller på landningen. Dock kan vissa ansatser få bonuspoäng. I Tano, uppkallad efter en berömd skatare Brian Boitano, innehar åkare ena armen över huvudet när de hoppar. Enligt de nya internationella skridskoåkningen regler som infördes 2006, att lägga rörelser såsom Tano kan lägga till svårigheten på hoppet och resultera i en högre poäng. Detta har lett till en ökning i svåra tillägg till skridskoåkning hopp, vilket bara kan betyda ännu mer spänning för fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.