Vad är Kalaripayattu?

Kalaripayattu är en kampsport hemma i delstaten Kerala i södra Indien. Det tros vara en av de äldsta asiatiska kampsporter, och kan i själva verket grunden för många kampsporter praxis i Asien. Register över personer som utövar kalaripayattu går tillbaka till åtminstone 1000 f. Kr. , visar hur ärevördiga denna kampsport är och hur märkligt det är att människor fortsätter att praktisera kalaripayattu idag. Likheter med kalaripayattu kan också ses i många traditionella asiatiska kampsporter discipliner, vilket tyder på att de har en gemensam rot.

Med kalaripayattu "översätts med" praxis i konsten av slagfältet. "Practitioners arbeta i en struktur som kallas Kalari som ger ett stort utrymme för undervisning och praktik, samt utrymme för skjutningarna där två studenter arbetar med varandra i en låtsas duell. Förutom att vara en välkänd metod för att bekämpa, är kalaripayattu också en konst i sig, och har stort inflytande på dans och traditioner prestanda i Kerala. Det finns flera olika stilar av kampsport, vissa fokuserar mer om nåd och skönhet i rörelse, medan andra inriktas på att skapa kraftfulla, som effektiva rörelser är utformade för att snabbt oskadliggöra fienden. Människor som utövar kalaripayattu lära sig ett antal fysiska tekniker inklusive åtgärder, kämpar, rullar, och block, och de fungerar även med vapen såsom stavar. Blandningen av fysiska tekniker och vapen garanterar att läkare kan prestera bra i olika miljöer, för att använda sina kroppar tillsammans med alla verktyg som finns tillgängliga.

Denna kampkonst även en helande komponent. Detta är i själva verket är vanlig i många kampsporter, med eleverna lära sig att ta hand om sina kroppar förutom att utveckla fysiska färdigheter. Läkemedlet av kalaripayattu har en grund i Ayurveda, en traditionell indisk medicinsk praxis och praktiker sägs vara särskilt duktig på ben inställning. Massage är också en viktig komponent, vilket återspeglar den roll som massage spelar i Ayurveda.

Lärare i kalaripayattu finns i många regioner i världen. När söker en instruktör, bör eleverna frågar var instruktören tränade och vilka kvalifikationer han eller hon har. Studerande kan också vill fråga om den stil som erbjuds av instruktör, och instruktören egen inställning till kampsport. Några har fokus på den fysiska och själv aspekter försvar, medan andra är mer intresserade av den andliga sidan av kalaripayattu, bland annat meditation, massage, och traditionella metoder helande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.