Vad är en Four Season tält?

En tre säsong tält kan vara ett bra alternativ för dem som planerar att lägret endast under våren, sommaren och hösten. I de flesta fall kommer det att passa en husbil just fine. Kräver dock vintercamping ofta lite extra skydd. En fyra säsong tält kan erbjuda detta. Som namnet antyder kan ett fyra säsong tält användas i alla fyra säsonger och har ett antal egenskaper som gör det bekvämare än ett traditionellt tält för vintercamping. Dessa funktioner är tyngre stolpar för att klara den extra tyngd som kan komma med tung snö eller is och fler stolpar för att skapa en jämnare fördelning till tak och förhindra risken för vikande under snön. En fyra säsong tält har typiskt en distinkt rörformiga konstruktion med en mycket låg profil. För dem som inte campa ofta, eller inte läger i extremt kallt väder, fyra säsong tält kan ses på bilder av läger på Mount Everest och andra höga toppar höjd. I det avseendet är de ofta kallas bergsklättring tält.

Ironiskt nog får en fyra säsong tält vara mindre skicklig på att hantera andra säsonger än tre säsong tält, helt enkelt därför att den är konstruerad för mycket kall vinter camping villkor. I många fall kan tält vara för varmt eller för tungt att göra en bra camping alternativ i varmare månader. har dock fyra säsong tält tillverkarna arbetat för att göra sina produkter mer önskvärt under andra tider på året också. Ventilationen är oftast nyckeln till att göra en fyra säsong tält uthärdligt vid tider på året än vinter. Om luftflödet genom tältet kan förbättras, kommer det att göra vistelsen mycket skönare.

Dessutom är ungefär fyra säsong tält tillverkare som använder mycket avancerade material, som gör tältet lättare men fortfarande erbjuda lika mycket, eller nästan lika mycket, vinter skydd. Även detta ökar kostnaderna för tältet, utan gör det mer mångsidig.

Dessutom kan vissa tält kan konverteras från tre säsonger till fyra årstiderna genom poler och paneler. Även om dessa tält kanske inte riktigt lika effektiv som en sann fyra säsong tält, kommer de att göra ett bra jobb att skydda campare i många situationer vintervädret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.