Vad är en Ally Oop Pass?

bundsförvant oop pass är en typ av spel i basket att när genomförts på korrekt sätt ger en poäng. Legenden berättar att den allierade oop först passera tillämpas på Ave Maria passet i fotboll, en lång kasta ner fältet till en quarterback med liten chans att åka fast utan "gudomligt ingripande. " Även om termen kanske en gång har använts i fotboll, det är mer förnuftigt som en basketboll sikt. Alley oop härrör från den franska allez-oup , tillkännagivandet av cirkus akrobat att han /hon är på väg att hoppa. I basket är det hoppa viktigt att köra passet. Den grundläggande alley oop sker nära den offensiva lagets korg, så nära som möjligt till det. En spelare hoppar och kastar bollen nära korgen och en annan spelare i samma lag reagerar genom att hoppa upp sjunka bollen i korgen. När den första allierade oop passera försök prövades under 1960-talet var det lagligt att Slam Dunk bollar i college basket. Den andra spelaren skulle Slam bollen, förhoppningsvis, rakt in i korgen. 1967 förbjöds dunking på college basket, vilket gör allierad OOP mindre spännande. Den andra spelaren skulle bara fånga bollen och släppa den i korgen.

Al och Gerald Tucker i Oklahoma Baptist University förmodligen utfört första allierade oop passera försök och framgångar på college basket. Övergången blev mer populär under 1970-talet, särskilt vid North Carolina State University, på grund av den imponerande hoppande förmåga spelaren David Thompson. Slutändan dunking blev lagligt i collegebasketspelare ge allierad OOP nya dimensioner. Den andra spelaren skulle inte bara släppa bollen i bygeln men skulle slå igen den i med otrolig grymhet. Detta gjorde de allierade oop pass mycket populär, och under 1990-talet, National Basketball Association (NBA) visade detta sig i både en underhållande och effektiv angreppsvapen. Det finns några varianter till bundsförvant oop. En enda spelare kan kasta bollen högt upp och sedan komma upp i ett hopp till slam bollen i korgen. Detta är mer utmanande att göra, men absolut imponerande att titta på. En annan version av passet har spelaren kasta bollen mot ryggstöd för bågen, sedan ta det på studsa tillbaka för en slam dunk. Detta anses svårast eftersom det kan vara svårt att försöka att kasta utan att orsaka en straff, eller den kan orsaka det anfallande laget att lämna över bollen till försvaret. Det ibland vara att visa upp för att utföra denna andra allierade OOP pass, och för riskabelt i viktiga matcher.

En del av spelarna mest skickliga på att utföra de allierade oop pass omfatta några av de utan tvekan mest kända spelarna i basket, inklusive Shaquille O 'Neal, som förtjust fans när han drog av detta steg. Halvtid visar på basketmatcher får visas utveckla versioner av de allierade OOP pass, med en mängd fantasi hopp och akrobatik i mellan första passet och Slam Dunk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.