Vad är Brazilian Jiu-Jitsu?

Brazilian Jiu-Jitsu är en kampsport som fokuserar främst på grappling, kontrollera en motståndare utan att använda slående. Detta sker med hjälp av låsningar och kväva håller dock plädar, resor och sveper är också vanliga. Medan Brazilian Jiu-Jitsu har sin egen uppsättning regler för konkurrens, kan många delar av konst också hittas i Mixed Martial Arts (MMA) tävlingar i hela världen.

Brazilian Jiu-Jitsu har sitt ursprung i japanska judo och Jujitsu, men de unika aspekterna och förändringar i fokus har förvandlat den till sin egen kampsport. Mitsuyo Maeda, en japansk kampkonst som studerade både judo och Sumo, väckte konst med honom till den brasilianska staden Belém i början 20th century. Där lärde han sin teknik till en teen-åldern Carlos Gracie, som till slut flyttar med sin familj till Rio de Janeiro efter några år. På 1920-talet, började Carlos undervisa sina familjemedlemmar och andra vad han hade lärt sig, och så småningom öppna sin egen kampsport skola där han undervisade med sina bröder. Helio, Carlos yngsta bror, blev student och sedan instruktör där.

Carlos och hans bröder sökte matcher mot andra kämpar för att skapa trovärdighet Gracie stil. De blev en berömd kämpar familj, med mindre storlek Helio bli en av de mest kända på grund av hans matcher mot större motståndare. Helio, med Carlos 'ledning, kunde finslipa sin slåss kompetens under åren av konkurrens, och utvecklat sin judo och Jujitsu kunskap till en brandbekämpningssystemet som tillät honom att besegra betydligt större motståndare i både sanktionerade och ingen har preskriberas tävlingar. Striderna Systemet kom att kallas Brasiliansk Jiu-Jitsu, med Carlos och Helio tog dess grundare.

Brazilian Jiu-Jitsu blev känd i Nordamerika genom Ultimate Fighting Championships (UFCs) under 1990-talet. Evenemanget var idén om konsten Davie, och har utvecklats av Hollywood insider John Milius och Helio son Rorion Gracie. De åtta mannen turneringen sändes i hela Nordamerika och andra delar av världen på pay-per-view-TV, och hade nästan inga regler. Händelsen urkärnade fighters från olika bekämpa konst mot var-andra. Royce Gracie, svart bälte i Brazilian Jiu-Jitsu och en annan av Helio söner, vann tre av de fyra första UFCs, populariserat sin konst och ger ännu mer trovärdighet.

Brazilian Jiu-Jitsu skiljer sig något från Gracie Jiu-Jitsu. Brazilian Jiu-Jitsu har blivit en term som omfattar alla de stilar som växte ur Carlos "och Helio ursprungliga läror. De flesta av dessa stilar fokuserar på brottas för idrottstävlingar, och inte innehåller några strejker. Gracie Jiu-Jitsu, dock är det konst som gått ner från Helio till hans familj och andra auktoriserade instruktörer. Gracie Jiu-Jitsu innehåller strejker och många egna tekniker försvar som inte är tillämpliga i idrottstävlingar, men det kan vara mycket användbar i "verkliga världen" situationer.

Brazilian Jiu-Jitsu skiljer sig också från både judo och Jujitsu. Judo fokus tenderar att ligga på att ta en motståndare till marken, medan Brasiliansk Jiu-Jitsu fokus är främst på grund av striderna. Judo utövare är kända för sin förmåga att kasta, medan Brasiliansk Jiu-Jitsu är stylister mest känd för inlämnande innehar. Judo, Jujitsu, och Brasiliansk Jiu-Jitsu också ha mycket olika regler för tävlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.