Vilka olika typer av Våtdräkter?

En våtdräkt är ett skyddande plagg avsett att förhindra värmeförlust när du deltar i vattensporter. Våtdräkter kommer i olika grundläggande mönster och tjocklekar konstruerade för olika förhållanden, och många vattenlevande entusiaster har flera olika typer av våtdräkter så att de har rätt kostym för tillfället. Till skillnad från en drysuit, bestämmer sig en våtdräkt inte vatten ut, men egentligen fällor en liten mängd vatten innanför dräkten, bevara kroppsvärmen. Av denna anledning passar avgörande med våtdräkter, en våtdräkt som är alltför kort kommer att vara obekväm och begränsa den fria rörligheten, medan en lös våtdräkt samlar vatten och dra ner dig. är Våtdräkter delas upp i flera organ typer. En helkroppsmassage våtdräkt skyddar armar, ben och bål, och ibland har en huva fäste för huvudet. Dessa våtdräkter är idealiska för kallt vatten. För varmare vatten, en källa kostym med? ärmar och ben kan användas, och ännu varmare väder, många tillverkare gör kortisarna, som har mycket korta armar och ben med full torso skydd. I de flesta fall kan dessa kostymer finns i ett stycke eller två pjäs sorter, en bit våtdräkter är svårare att sätta på, men ger bättre skydd än två stycke våtdräkter, och är ett bättre val för dykning och surfing i kallt vatten.

Olika typer av våtdräkt har också olika tjocklekar, mätt i millimeter. Tjockare våtdräkt ger bättre skydd mot kyla, men också begränsa utbud av rörelse. Thinner våtdräkter är ett bra val för varmare vatten, isolering och skyddar kroppen samtidigt som en full rörelsebana, vilket kan vara mycket användbar för surfare som behöver kunna röra sig snabbt i vattnet. Våtdräkter finns i en enhetlig tjocklek och med en överkropp som är något tjockare än extremiteterna: en 5 /3 våtdräkt för kallt vatten, till exempel, har en 1 /5 tum (fem millimeter) torso och 1 /10 tum (tre millimeter) armar och ben. När du väljer en våtdräkt, se till att du får rätt våtdräkt för dina behov, och planerar att köpa en hög kvalitet våtdräkt från en välkänd tillverkare som Bodyglove, O'Neill, eller Rip Curl. Ta reda på vad den genomsnittliga temperaturen i vattnet att du kommer att spela i, och få en våtdräkt som ger tillräckligt skydd. Om du ska vara i vattnet under längre perioder, anser få utslag skydd för din torso, för att förhindra irritation av neopren och nylon som används i våtdräkt, och försöka få en våtdräkt som är kantad, eftersom du kommer mår bättre efter att ha spenderat dagen i den. Få personalen i en affär som hjälper dig att välja och sätta på en våtdräkt, och tänk på att de flesta dragkedjor köra upp igen, vilket innebär att du behöver en assistent att sätta på en våtdräkt ordentligt. Såvida du ersätter en befintlig dräkt som du känner passar dig, alltid prova en våtdräkt innan man köper det, eftersom passformen är viktig.

 

Sikta på en ombonad, men inte hårt, passform. Om våtdräkt är alltför kort, kommer det att begränsa din förmåga att röra sig och kan orsaka andningsproblem, och du kommer att skada våtdräkten genom att sträcka av neopren. En lös våtdräkt kommer inte att skydda dig. Kontrollera också om sömmarna, helst bör en våtdräkt ha blindstitching, vilket betyder att stygnen hålla samman det inte tränga in i neopren hela vägen, skapa tusentals små hål för vatten läcka igenom. Sömmarna bör också behandlas med lim, och bör inte höjas eller ojämn, eftersom de kommer att irritera dig. Billiga våtdräkter är sydd med overlock sömmar, som skadar huden och låter vattnet i, spenderar mer och få en bra våtdräkt.

Efter varje användning skölj din våtdräkt grundligt och häng den torka i solen och värmen. Höga temperaturer kommer i slutändan att skada neopren, och kommer din våtdräkt misslyckas. Om din våtdräkt börjar lukta illa, tvätta den för hand med milt tvättmedel eller en enzymatisk renare, finns på de flesta dykaffärer. Följ tillverkarens anvisningar för vård, eftersom många våtdräkter kommer med en garanti.

10201819525.pdf 10201819526.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.