Hade Swastika Symbol Really sitt ursprung i vissa österländska religioner?

Swastika är sanskrit för "Good Luck Charm", eller en önskan om välbefinnande och lycka. A lucky penny, Four Leaf Clover, eller andra talisman positivitet kan sägas vara mer eller mindre synonymt med den allmänna betydelsen av hakkors . Det olyckliga valet av svastikan som nazistpartiet emblem i andra världskriget lämnade West kallt till den symbol som ibland betecknas som ett brutet kors, men dess ursprung är lika gammal som mänskligheten själv, från tiden före modern folkmordspolitik föreningar.

svastikan är en helig symbol som visas så långt tillbaka som på stenåldern, eller yngre stenåldern. De äldsta anteckningar om hakkorset kommer från föremål som grävdes fram i dagens Iran går tillbaka 7000 år. Hakkors också visas på arkeologiska föremål från brons-och järnåldern och är nära förknippade med folk mesopotamiska regionerna. Den allestädes närvarande symbolen återfinns också bland de indoeuropeiska kelter, greker, i hela Asien och Afrika, och även bland indianska folken. till den antika zoroastriansna av Persien, företrädde svastikan det roterande solen, de levande, som ger eld och oändlig kreativitet. Denna förkristna monoteistiska religionen anses av vissa forskare har starkt påverkat utvecklingen av judendomen, som i sin tur påverkat kristendomen och islam. Den hakkors nämns i gamla indiska eposet poesi, bland de äldsta kända epos till världen. Hindu Skriften är delvis baserad på dessa dikter. I hinduismen, utgör en gren av svastikan Brahma, eller skapande, och den andra är en utveckling av det som skapas, eller medvetande. De fyra armar också vanligen representerar de fyra vindar eller fyra väderstreck. I buddhismen representerar svastikan balansen mellan motsatser och innebär All That Is eller gudomlig helhet. Kristendomen använde "Hooked kors" eller svastikan som en symbol för Kristi förmåga att övervinna döden på korset genom uppståndelsen. Det kan vara intressant att notera att före den nazistiska antagande av symbolen i mitten av 18-talet, svastikan användes som motiv inte bara i Europa och Asien, men hela Förenta staterna. Enligt uppgift, genom 1930-talet, ett hakkors design kunde hittas i lobbyn, på vägskyltar, och även i en Coca-Cola reklamkampanj. I Indien och många andra länder, fortsätter svastikan som skall användas som en symbol för lyckan att markera bröllop och välsigna entréer till hem och tempel. Dess allmänt förekommande inom antik historia världen över har lett till att vissa, tycka Carl Jung, föreslå dess ursprung skulle vara psykiska. Astronomen Carl Sagan noteras att en snurrande komet ibland tar formen av ett hakkors, som skildras i minst en forntida manuskript återges i Sagans bok, Comet . Båda förklaringarna kan ge insikt i ursprung svastikan som symbol lyssnade tillbaka till själva ursprunget till mänskligheten.

Tyvärr, i väst fortsätter svastikan som skall användas av nynazistiska grupper som praxis dagens hat anstiftare. Detta stärker bara negativa associationer som är etablerade i andra världskriget, se till att det historiskt välvilliga svastikan är en föraktad ikon i denna del av världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.