Vad är en No-Fee Passport?

där ingen avgift pass är ett specialiserat pass som utfärdas till någon som reser på officiella statliga företag. Ingen avgift för dokumentet eftersom passet krävs för internationella resor, snarare än att erhållas genom val. Ingen avgift pass kommer i flera olika stilar, och är begränsat till användning på tjänsteresa bara, vilket innebär att många människor med ingen avgift pass också har regelbundna pass, känd som turist eller pass avgift. Det är helt lagligt och ibland nödvändiga för någon att ha en avgift pass och ingen avgift pass på samma gång. En vanlig typ av no-avgift pass är den diplomatiska pass, som utfärdas till personer som skall tjänstgöra utomlands på diplomatiska beskickningar. Officiella pass, som används för tjänsteresa utomlands, är också no-avgift. Vissa regeringar förlänga ingen avgift privilegier för människor att få regelbundna pass för utlandstjänst i organisationer som Peace Corps, tack vare samarbetsavtal mellan tjänsteleverantörer organisationer och regeringar.

För att kunna ansöka om ingen avgift pass, någon måste fylla i en särskild blankett och omfattar stöd material som behövs för ett vanligt pass, inklusive en kopia av födelseattest, fotografier, och bevis på medborgarskap och identitet. Dessutom måste de sökande kunna styrka att de har rätt till en no-avgift pass. Många regeringar fråga inte utgår pass genom agenturer som är skilda från den vanliga utfärdande organet, och folk kan lämna in ansökningar till speciella platser eller program post till nationellt kapital. När en nej-avgift pass utfärdas, kan någon använda den när han eller hon reser utomlands på officiella statliga företag. Passet skall förses med lämplig reseviseringar och resenärer inte får speciella privilegier när de använder en no-avgift pass. Till exempel måste de kunna styrka vaccinationer och tillfredsställa andra inträdeskrav, och de har inte rätt till diplomatisk immunitet. Människor som är osäkra om visumkrav skall kontakta ambassaden nationens de avser att besöka, med icke-avgift pass.

En del människor göra båda typerna av pass, i vilket fall turist pass bör vanligtvis förses med visering vid varje plats där det inte utgår pass stämplas. Man kan också använda turist pass ensam, till exempel när en fredskår ledamot använder inte utgår pass för att komma in Ghana för service, och sedan reser till Zambia som turist, med hjälp av turist pass för inresa och utresa visum i Zambia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.