Vad är Good Cop, Bad Cop?

Good cop, hänvisar bad cop till en brottsbekämpande undersökande teknik, vilket kan leda till en bekännelse eller gripandet av en misstänkt. The good cop, kan bad cop sikt också användas för att beskriva en retorisk teknik där två personer samarbetar eller inte, i syfte att leverera impopulära åsikter eller nyheter och vinna allmänhetens stöd. i brottsbekämpningen, folk med flera gripanden kan vara alltför bekant med god cop, bad cop rutin. Det kan vara ineffektiv med personer som har arresterats flera gånger. Den tenderar att vara mest effektiva för yngre och mer utsatta misstänkta som aldrig har gripits. Målet är att tvinga fram en bekännelse, vilket gör dömande en misstänkt mycket lättare i domstolarna. Genom denna teknik kommer en cop målmedvetet spela "bad cop. " Han kommer att få ett första försök att ifrågasätta en misstänkt, och han kommer att vara aggressiv, negativ och försök att framkalla rädsla hos den misstänkte. Han kommer att förneka den misstänkte några favörer, som att gå på toaletten, eller ett glas vatten. Juridiskt kan han förneka den misstänkte har tillgång till en advokat. Så bad cop rutin måste finjusteras för att framkalla rädsla hos den misstänkte utan att han eller hon omedelbart begära en advokat. När bad cop har skrämmas den misstänkte, blir det bra polis en chans att förhöra. Han eller hon kommer att förhöra den misstänkte i ett slags sätt att uttrycka empati. The good cop kan medföra mat eller en läsk för den misstänkte. Han eller hon också kan förmedla att han är ledsen för bad cop agerande, eller att han behöver den misstänkte samarbete så elak polis inte kommer att återvända.

Om en misstänkt är tillräckligt terroriserade av bad cop, han eller hon kan svara på "vänliga" närmanden av god cop. De flesta människor är ganska bekant med denna teknik och begära en advokat. På denna begäran, kan en misstänkt som inte är lagligt att förhöras ytterligare. Liksom, får alla uttalanden som gjordes efter en begäran om en advokat inte tillåtas vid domstol. , Good cop, bad cop är ofta representerade i brottslighet visar t. ex. Law and Order och den nu avbrutits NYPD Blue . Det finns också många exempel film, som i Dödligt vapen -serien. Det bör noteras att många av dessa fiktiva exempel absolut är emot lagen. Att tvinga en misstänkt till bekännelse genom att hota med våld, drar en pistol på den misstänkte, eller faktiskt våld är olagligt. När ett sådant tvång är konstaterats, vittnesmål av den misstänkte är vanligtvis inte tillåtet i någon rättegång. som en retorisk teknik, bra cop, får bad cop hänvisa till gemensamma ansträngningar för att vinna följs av en gemenskap över en fråga som är impopulärt. De bad cop, som kan vara en politiker, först får göra uttalanden i en fråga som anses extremt impopulär. The good cop utgör då en moderat, kompromissa lösning som verkar föredra.

Som väl, kan en politiker använder meddelandena om någon från en motpart att hetsa en publik innan föreslå en mer blygsam lösning. Den "bad cop" uttalanden i detta scenario är ofta ett par snabba bud som används för att representera en total synpunkt. Därmed var "bra polis's" belysning av en fråga, och lätt sätt att lösa det ut att göra en politisk kandidat är det bästa valet, eller hans eller hennes tolkning av en fråga som det smarta sättet att rösta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.