Vad är Knights of the Bath?

Knights of the Bath är medlemmar i Order of the Bath, en engelsk riddarorden. Order of the Bath är en av de mest prestigefyllda Ordenssalarna i England, och är utvalda att delta betraktas som en stor ära. Medlemskap i Bathorden är begränsad till medborgare i det engelska samväldet, de flesta medlemmar är högt uppsatta militärer eller tjänstemän. Likhet med andra Ordenssalarna, monarken beviljar medlemskap, även om han eller hon kan ta med andra medlemmar av den brittiska regeringen.

grundades Bathorden 1725. Namnet på den ordning referenserna den traditionella medeltida processen med riddare, där riddaren-to-be tog ett symboliskt bad att få kropp och själ i ett tillstånd av renhet och klarhet. Normalt mediterade riddare hela natten i kyrkan efter bad, centrering deras sinnen innan han kom innan Monarch vara dubbade. John Anstis är allmänt krediteras med att ge inspiration för Order of the Bath. Efter George I enades om att upprätta ordningen, drog Anstis upp reglerna för medlemskap i sin roll som Garter King of Arms, skapar regelverk som i Knights of the Bath måste följa och upprättandet av hierarki och förfaranden för ordern.

Inrättandet av riddarna av Bath utgjorde en betydande omsvängning i den brittiska kulturen. Tidigare fick utmärkelser endast ett begränsat antal personer, i ridderliga order liksom Strumpebandsorden, som har ett mycket begränsat antal medlemmar. Historiker har föreslagit att Anstis verkat för inrättandet av Bathorden att skapa ett verktyg som kan användas för politiska favörer, Knights of the Bath skulle förståeligt nog vara nöjda med sitt förslag och antagligen villig att kompensera och hjälpa människor som sätter sitt namn i örat av regenten. Den bästa personen i Bathorden är den brittiska monarken, följt av en stormästare, som ser till att medlemmarna följer reglerna i beställningen. Av tradition är Grand Master normalt en medlem av den brittiska kungafamiljen. Efter stormästare komma riddarna och damerna i Grand Cross, varefter kommer riddarna och Dames Commander, och slutligen Knights följeslagare i Bath. Medlemskap i den här hierarkin är delat mellan civila och militära personal, vid ett tillfälle var Knights of the Bath alla medlemmar av militären, men denna tradition avskaffades av drottning Victoria.

The Knights of the Bath visar ofta upp vid ceremoniella händelser och processioner, och de har också traditionellt har en tillsättandet ceremoni vart fjärde år för att initiera nya medlemmar. De har rätt till förmåner såsom användning av titlar som DCB till Dame's Companion av Bath, och de är även tillåtet att bära speciella dräkter bland kappor, hattar, skärp, och stift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.