Vad är en Radon Detector?

En radon detektor är en anordning som används för att påvisa förekomst och omfattning av radon. En radon detektor kan användas i ett privat hem, institution eller arbetsplats. En radon detektor syftar till att kontrollera luften i en byggnad och ger en avläsning av radon nivåer.

Radon är en radioaktiv gas som frigörs från sönderfall av uran i berg, mark och vatten. Det är osynlig, smak-och luktfri. Det finns i varierande koncentrationer över hela världen. Vissa ställen har högre halt av radon än andra, vilket gör en radon detektor en smart säkerhetsåtgärd för alla.

Radon gas är mycket farligt för människors hälsa. Environmental Protection Agency (EPA) uppskattar att tusentals dödsfall orsakas av radon varje år. Radon är ett cancerframkallande. Upprepad exponering och inandning av radongas över tiden är känd för att orsaka lungcancer. Radon är endast andra till cigarettrökning i lungcancer. Användningen av en radon detektor bidrar till att minska denna risk.

Även om inga halter av radongas anses vara säkra, är det ett faktum att radon finns överallt i miljön. Omgivande luft vi andas innehåller ca 0,4 PCI /L (picoCuries per liter luft). Eftersom byggnader omges kan radongas byggas upp inne till farliga nivåer, 4pCi /L eller över. En radon detektor är ett billigt och enkelt sätt att se till att luften i ditt hem eller företag ligger under denna nivå.

Det finns två testmetoder för radon med hjälp av en radon detektor: en kort sikt radon detektor och en långsiktig radon detektor. En kortsiktig test kan använda ett antal olika mätare. Vissa av dessa detektorer kallas träkol kapslarna , kontinuerligt övervakar och träkol vätskescintillometer . En kortsiktig detektor placeras på en låg nivå av en byggnad för 2-90 dagar. Efter den angivna tidsperioden, är detektorn förpackas och skickas till ett laboratorium för analys av radon nivå.

Långsiktig radon detektorer omfatta och elektretmikrofon jon kammare , som är kvar i hemmet längre än 90 dagar. Om du ska testa ditt hem, rekommenderar vi att du börjar med en kort detektor för att utesluta omedelbar fara, sedan följa upp med en långsiktig test. Eftersom radon nivåer förändras med årstiderna, denna åtgärd är det bästa sättet att testa och garantera en säker nivå under hela året.

Ett hus visar sig ha höga halter av radon kan rättas till. Radon minskning system är mycket effektiva. Dessa kan installeras av proffs som har utbildats för radon minskning. Det är inte tillrådligt att installera dem själv. Du kan dock förhindra risken för radongas in ditt hem genom att se till att din foundation är solida och fria från sprickor och att alla andra problem med källare eller första våningen nivå korrigeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.