Vad är en kompost fat?

En kompost fat är en behållare som används för att skapa kompost. Kompost är ett resultat av nedbrytning av organiskt material i ett kontrollerat sätt att återanvända i en trädgård. Detta material är brun, naturmaterial som används som gödningsmedel. Vanligtvis är komposten fat ca 25 "(63,5 cm) i diameter och 35" (88,9 cm) hög. Den är försedd med en tjock innervägg samt en anordning för att stänga av material över inne i komposten fat.

Kompost används för att förbättra odling av trädgårdsväxter objekt. Materialet är rik på näringsämnen och mineraler som behövs för att stödja aktiv tillväxt av växter och grönsaker. Komposten blandas ofta med jord eller torv för att förbättra neutraliteten i pH-nivåer i jorden. En kompost mix bygger på material som finns i komposten. Vissa typer av vegetation ger en surare kompost som inte är lika gynnsam för växtligheten.

För att skapa en kompost fat, enkelt köpa en trä vinfat eller liknande trä behållare. Placera fat på en plats lättillgänglig för att lägga till material, men inte för nära huset. Kompost skapas genom nedbrytning eller ruttnande växtlighet, så det är en naturligt förekommande lukt till kompost. När du har fastställt en idealisk plats för din kompost man måste förbereda komposten fat.

Installera tjockt trä väggarna på insidan av pipan för att höja temperaturen i fat och isolering pipan från miljön . Installationen av dessa väggar ger snabbare kompostering. Installera en stav i mitten av fat med vev placerad på utsidan av fatet. Veven används för att vända material inne i komposten fat över att uppmuntra luftning och utvecklingen av ännu kompost. Se till att komposten fat har ett tätt lock för att minska risken för djur som bryter sig in i pipan.

I slutet av den fyra till sex veckor kommer alla vegetationen har bryts ned, vilket resulterar i en fin, brun jord material. Lägg alla dina ekologiska köksrester, vegetation och ruttna mat till din kompost. Ju mer varierade blandning av ruttnande material kommer rikare komposten vara. Kontrollera dina lokala stadgar om kompostering och återvinning för att säkerställa att din kompost fat följer lokala regler. Felaktigt lagrade kompost fat vilda djur och växter som inte kan vara särskilt välkommet i en upptagen stad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.