Hur skapar jag en fontän?

Det finns olika sätt att bygga en fontän, beroende på om du vill att resultatet ska vara inomhus eller utomhus, stort eller litet, i slutna inställning eller ute i det fria. De viktigaste delarna av en fontän är en behållare med vatten, en pump med ett utlopp, ett rör genom vilka vattnet trycks upp så att den kan rinna tillbaka in i behållaren och upprepa cykeln, och en del inredning, skulptur, eller andra intressanta inslag runt eller vid mynningen av röret för att ge det utseende och stil du vill ha. Du kan bygga från grunden, använder ett kit eller stärka ett kit eller en fontän komponent med egna tillägg.

Det enklaste sättet att bygga en fontän är att ta ett färdiga objekt som har vissa av dessa delar-som ett vattenfall som gjorts av ett vattenområde terrarium-varav många är ganska vanligt och tänkt att se ut som en sten eller stapel av stenar och däck ut den, konfigurera om den, måla om det, försköna det, och /eller kontextualisera den för att bygga en fontän som fungerar för dina behov.

Ett annat sätt att bygga en fontän är att göra det själv tillvägagångssätt. Det är möjligt att bygga en fontän ganska mycket från början, med minst antal färdiga delar som möjligt och göra det mesta av byggandet själv. Du hittar steg-för-steg-instruktioner för en strategi som denna, som de som finns på This Old House hemsida, till exempel.

Om du ska köpa en fontän kit som har alla delar bör du veta att fontäner är kategoriserade på flera sätt. Ett sätt är att de material de är gjorda av. Fontäner kan vara gjord av keramiskt material, sten inbegripet skiffer och marmor, metaller inklusive koppar och rostfritt stål, glas och en kombination av material. De kan delas av var de är installerade, såsom bord, vägg, golv, utomhus fontäner och andra typer av fontäner.

En del fontäner kit är avsedda att fungera med behållare dammar. Om du ska installera en fontän i en damm och har det ge luftning, bör du se till att flödet är tillräckligt och att alla djur som kan täta dammen kan varken skadas vid fontänen eller nå elektriska apparater och orsaka skador .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.