Hur Utfallande jag en Radiator?

För att uppmuntra ditt värmesystem att fungera optimalt är det viktigt att blöda dina element på en regelbunden basis. Fast det kan låta svårt att blöda ett element, är det faktiskt ganska enkelt att göra. Det finns ingen särskild utbildning krävs. Allt du behöver är en radiator nyckel och en liten skål.

Om värmen i ditt hem inte cirkulerar väl eller botten del av din kylaren är varm, medan den övre delen är kall, kan det finnas luft fastna i dina element. När luften blir fångad inuti ett element, minskar den radiatorn förmåga att värme effektivt. Detta instängd luft kan även leda andra delar av ditt värmesystem att fungera dåligt. Ibland kommer de flesta av en radiator fylls med luft. I ett sådant fall blir det ingen märkbar temperaturskillnaden. Hela radiatorn kommer att vara lugnt i handen.

När du förbereder att blöda en radiator, kommer du sannolikt att börja med ett system som har slagits på. Som sådan bör det finnas varmt vatten i kylaren. Innan du börjar blöda ett element, måste du stänga av värmesystemet av.

att blöda en radiator, måste du ha ett blöda nyckel hands. Med detta i hand, lokalisera avluftningsventilen. Det är oftast placerad på toppen av ett element, nära slutet. Sätt blöda nyckeln i avluftningsventilen och vrid motsols. Vänd inte för mycket, ett halvt varv är vanligtvis tillräckligt för att framgångsrikt blöda en radiator.

När du vrider kylaren nyckel, öppen ventil och du hör ett väsande ljud. Detta är helt normalt och är helt enkelt på grund av luften rymma. När vatten börjar läcka ut ur kylaren, är det dags att stänga ventilen. För att göra det, vrid blöda nyckeln medurs för ett halvt varv. Du kan sedan gå vidare till blöda en radiator i en annan del av ditt hem, om nödvändigt, innan du sätter på värmesystemet igen.

När man blöder en radiator, hålla en liten skål eller trasa till hands för att fånga det vatten som droppar ner. Om du har ett slutet värmesystem, se till att göra ett tryck check och tillsätt vatten om det behövs. När du har gjort så är du klar och kan förvandla din värmesystemet igen. Lagra dina blöder nyckel till nästa gång du behöver blöda en radiator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.