Vad är en Zen väckarklocka?

En Zen alarm ljuder en tibetansk stil ringklockan i fallande tidsintervall för att väcka en långsamt och fredligt under loppet av en 10-minuters period. Denna 10-minuters period kallas gyllene snittet progress . Zen väckarklockan främjas som ett verktyg för dröm arbete, affirmationer, sessioner yoga och möten. Modeller av klockan är vackert inredda och anses möbler för bordsskivor, köksskåp, mantlar eller skrivbord.

Mest Zen väckarklockor är gjorda av trä, inbegripet lönn och valnöt, och är batteridrivna att undvika elektromagnetiska fält produceras av elektriska apparater. En traditionell Zen Alarmet är pyramidformad, med en rund analog ansikte. Ansiktet innehåller ofta en kinesiska eller tibetanska motiv, och en smal, är legerat plast som sitter längs foten.

Zen väckarklockan kan komma i ett "B" tonen modell, eller ett "E" tonen modell. Inre mekanism slår den ihåliga röret för att skapa kanten, och röret kan flyttas små grader för att förfina planen efter personlig smak. Skalan är baserad på Pythagoreisk stämning , uppkallad efter den grekiske filosofen Pythagoras (ca 580 f. Kr. -500 f. Kr. ). Många online-återförsäljare som säljer Zen väckarklockor har en ljudfil för att höra tonen.

ringklockan slår en gång, resonating upp till 30 sekunder eller mer. Om inte stängs av, kommer Zen väckarklockan slå till igen, lite högre, ungefär tre och en halv minuter senare. Den tredje ringklockan ringer cirka två och en halv minut, sedan i en och en halv minut, en minut, trettio sekunder, tjugoett sekunder, femton, och åtta sekunder och räknar ned. När Zen väckarklockan når slutet av det gyllene snittet progression, chimes det var fem sekunder tills avstängd.

Den gradvisa utvecklingen av Zen väckarklockan gör att man kan vakna så fridfullt som en somnar. Det är inte bara mer tilltalande, men drömmer ofta inträffar strax före uppvaknandet. Genom att använda en Zen alarm, kan de som är intresserade dröm arbetet flyter in och ut ur drömmen stat med mer dröm kvar. Ställa in klockan till andra tidpunkter och volymer kan vara användbart för drömmen arbete vid andra perioder under hela natten.

kan Zen väckarklockan också användas för affirmationer, meditation, eller sessioner yoga. Vissa människor gillar att använda en Zen väckarklockan till slut möten, som den första "varningen" ringklockan tillåter människor att avsluta samtal under loppet av det gyllene snittet progression.

Zen väckarklocka också finns i digitala modeller som liknar resa klockor. De digitala modellerna är inneslutna i fina trälådor som öppnar för att avslöja en flytande kristaller (LCD) och en panel med knappar för att konfigurera ringklockan som önskat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.