Vad är en Imma fontän?

inomhus och fontäner bordsskiva blev enormt populär för flera år sedan. Överklagandet är lätt att se-ljudet av vatten sakta faller i vattnet är lugnande på nerverna, och en fontän ger fräschör och fuktighet till gammal, över-condition inomhusluft. Snart bordsskiva fontäner överallt.

Den senaste innovationen på standarden vatten återcirkuleras fontän är tillägget av en mister eller dimma-maker, vilket kommer att orsaka en dimma bildas på ytan av vattenpöl som ser ut och beter sig som låglänta dimma. Vissa imma fontäner ingår under vatten lampor som ändrar färg, för att ge dimman en eterisk glöd.

Dimman beslutsfattande enhet i en imma fontän är ganska liten och enkel, och är samma enhet som dimma i joniska luftrenare. Den använder inga kemikalier som kolsyreis, utan gör det ultraljud vibrationer i vattnet själv. Detta ändrar ytspänningen i vattnet-den kraft som gör att små buggar eller blad att vila ovanpå vattnet och inte sjunka ner, den lägre ytspänning gör att vissa vattendroppar på ytan för att försvinna ut i luften. Så dimman du ser är inget annat än vatten, såsom naturlig dimma eller morgondimman.

Du kan köpa fontäner som är utrustade med luftsprutor, eller lägga en mister till ditt befintliga fontän. Eftersom ultraljud vibrationer producerar negativa joner, en imma fontän kommer att rena området i dess närhet på samma sätt som en joniska luftrenare gör, så de är perfekta tillbehör om du har allergier eller astma. Eftersom det finns ingenting i fontänen eller dimma men vatten, behöver du inte oroa dig om ditt husdjur fascineras av dimman, som de flesta katter kommer att bli. Jag har även använt en dimma-maker i vår inomhus fiskdamm. Fisken verkar njuta av det och kommer att samlas runt enheten, och gömma i skydd av dimman.

Du måste vara försiktig med var du placerar dina fontän, dock. Dimman är vatten, trots allt, och kondenserar. Du kanske upptäcker att klängen av dimma kan krypa ut över kanten på din fontän skål, så att inte placera en imma fontän på en värdefull antik bord utan att skydda ytan först. Detta bör göras i varje fall, eftersom alla fontäner plaska ibland i någon mån.

Följ

anvisningar för vård av din imma fontänen och den behöver enstaka rengöring för att fungera korrekt. Sedan njuta av den milda stänk av vatten som du tittar på dimman curl och vrid över ytan för din lilla damm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.