Vad är blommande buskar?

Buske är en annan term för buske. Buskar skiljer sig från träd eftersom de vanligtvis är kortare, men vissa kan bli upp till 20 fot (6,096 m) lång, och de har många fler stammar än vad träd. Det finns många sätt att använda buskar i trädgården för att skapa vackra blad eller till och med extra privatliv. Vissa människor gillar att använda blommande buskar som ger inte bara blad, utan också vackra blommor vid olika tidpunkter på året.

Det finns många typer av blommande buskar och du kanske vill välja en som grundar sig på säsong. Till exempel, en enastående vinter blommande buske är kamelia. Dessa producerar vacker ros-liknande blommar i mitten eller slutet av vintern. De finns i flera färger, med de vanligaste är vit, rosa och vinrött. Resten av året har kamelia anläggningen mörkt glänsande grönt bladverk som obestridligen är attraktiv i de flesta trädgårdar.

Hos personer våren ser att många varianter av blommande buskar. Dessa kan bestå av lila, med vackra huvuden med små lila blommor. Lila är också attraktivt för många på grund av sin doft, en djup parfym som talar om tidig vår. En annan fördel med denna buske är storlek, äldre syrener lätt kan bli över tio meter (3,048 m) höga och breda.

Andra vårblommande buskar som är attraktiva inkluderar rhododendron, som ibland doftande. Blåbär producera vackra blommor på våren och sedan läcker och hälsosam frukt på sommaren. Forsythia skapar klargula blommor och kan utgöra en utmärkt häck.

Sommar blommande buskar omfatta hortensior och buskar fjäril. Det senare kan blomma förrän i början av hösten. Mindre azalea, som är en del av rhododendron familjen, gör vackra hösten blommar i massor av färger.

Det finns ett antal saker att tänka på när man väljer blommande buskar. Även blommorna kan vara vackra, överväga eventuella storleken på varje typ av buske. Kommer en trädgård har plats att ta emot ovanligt stora buskar, eller kommer små buskar tillhandahålla den typ av täckning önskas? Det kan också ta tid för några buskar att etablera sig och nå maximal storlek.

En del blommande buskar kräver betydande underhåll eller beskärning. Andra behöver bara forma från tid till annan. Några buskar tenderar att ha kala perioder som kanske inte alla att attraktiva under vissa tider av året.

En annan fråga att överväga är lämpligheten av vissa buskar till geografiskt område och klimat. Känner till de lokala växt härdighet zon och ta reda på vilka buskar är idealiska lokala artister. Ett bra sätt att få idéer om vad som anläggningen genom att titta på trädgårdar grannar för att se vilka blommande buskar verkar göra bäst i ett område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.