Vad är Polyuretan lim?

Polyuretan lim typ av lim som används i en mängd olika kommersiella branscher, samt hobby och hantverk. Även om det har funnits i Europa i flera år, är denna typ av lim en relativt ny på den amerikanska marknaden. I själva verket var den första polyuretanlim produkten inte finns lätt tillgängliga i USA fram till början av 1990-talet. Idag kan det i de flesta järnaffärer utbud och är allmänt erkända av varumärkesnamn Excel? och Gorilla lim?.

Även om detta lim bär det beskrivande termen "polyuretan," det har inte mycket gemensamt med som-heter är klar. Dock kan vissa polyuretan lim formuleringar fungera som ett tätningsmedel. Till exempel är det gelform den typ som ofta används vid båt och lätta flygplan och reparationer. Andra polyuretan lim användningsområden är snickerier, metallarbeten, och murverk. Konstruktion grad polyuretanlim kan användas med komposit PRYDNAD, golv och betong.

Det finns flera fördelar med att använda polyuretan lim över andra klister. För en sak, är den lämplig för inomhusbruk eller utomhusbruk och är mycket tålig. Faktum är att vissa märken av polyuretanlim garanterar obligationen att så länge som det material som håller ihop. Till skillnad från många andra lim av denna typ är det tillämpas direkt ur behållaren och behöver inte blandas. De flesta sorter av polyuretan lim kan målas också.

Den starka självhäftande faktor från den här lim härrör från dess skummar åtgärder när det kommer i kontakt med fukt, vilket innebär att det utvidgar sig när det har härdat. Detta antyder också att en lätt imma vatten på en yta som ska limmas kan bli nödvändigt, såvida inte materialet redan innehåller en liten andel av vattenånga (i. E. , trä, sten etc. ). Eftersom limmet skum, finns det en frestelse att torka eller DAB limmet som botar, men det är faktiskt kontraproduktiv. I själva verket är något överflödigt lim lättare att ta bort genom slipning eller skrapas efter det har härdat. Dessutom är endast en liten mängd lim som behövs och bör endast tillämpas på en yta.

Liksom andra lim, har polyuretan lim en begränsad hållbarhet, i allmänhet sex månader till ett år. Det kommer dock längre om kylda. Det är också värt att komma ihåg att eftersom denna typ av lim reagerar med fukt, kommer den också reagerar på fukten på huden. Därför är det en bra idé att använda handskar när man arbetar med den.

Ett mer säkerhet varning: Polyuretan lim skall förvaras utom räckhåll för husdjur och barn. Som med hud, innebär fukt-aktiverande egenskaperna för det här lim att det kan svälla och orsaka intestinal stopp vid förtäring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.