Vad är några blå blommor?

Ett antal blommor, buskar och vinrankor har blå blommor eller blåaktig blad. Du kan använda blå blommor för att skapa en helt blå trädgården, som kan vara ganska slående, eller som block av accentfärg i en trädgård. När du väljer blå blommor för din trädgård bör du gå se dem personligen, om möjligt, sedan nyanser av blått variera kraftigt, och du kan bli förvånad över nyanser av vissa blomningar. Det är också en bra idé att söka upp växter som är härdiga i ditt område av världen: Lily of the Nile, till exempel, är en vacker blå blomma, men det krävs varma vädret att frodas.

Ett antal lökar har blå blommor, eller sorter med blå blommor. Iris, hyacinter, Amaryllis och blåklockor är några exempel på blå lampor. Det är också ibland möjligt att hitta blåaktigt violett tulpaner, även om man blå tulpaner har ännu inte fötts. Några exempel på ettåriga med blå blommor är: petunior, lobelias, Ageratum, kandidat Knappar, Nigella, riddarsporren, blå-fransade prästkragar, blåklint, lupiner, Evolvulus, och Blue Poppies. Några av dessa växter finns i en rad olika nyanser, så det är viktigt att se ut blå sorter specifikt. Om du har en damm eller pool kan du också använda blå lotuses och olika blå vatten sorter lily.

Grunden för en trädgård är ofta sina perenner, växterna som finns året runt. Blå ettåriga relativt olikartade, inklusive: Salvia, Campanula, Veronia, statice, Riddarsporrar, violer, blå lin, Baptisia, Caryopteris, ryska salvia, spiderwort, förgätmigej obemedlade, martorn, Platycodon, leadwort, pelargoner, astrar, Amsonia , höstflox, cikoria, blåögd gräs och blå mistflowers. Några av dessa anläggningar kommer att fungera som annueller, snarare än perenner, i kallare klimat där vinterväder kan bli för mycket.

Ground täcker gillar blå stjärna ranka, Ajuga, och strandsnäcka kan ge ett täcke av blad och fina blå, medan vinstockar som klematis, blåregn, och blå härligheter morgon kan tränas på spaljéer och staket. Blå blommor också växer på buskar som syrener, några hibiskus sorter, Vitex, buskar fjäril, och hortensior.

Alla dessa blå blommor har olika vatten, mark, och sol krav. Det är en bra idé att grupp växter med liknande krav tillsammans, för att främja god tillväxt i trädgården och göra trädgård underhåll enklare. Om du bor i ett extremt kallt, varmt, vått eller torrt klimat, kanske du har svårt växande del av dessa blå blommor, men de flesta av dem kommer att frodas i tempererade klimat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.