Vad är mögel Sanering?

När ansträngningar görs för att ta bort mögel och mögel från en struktur, är den process som ofta kallas "mögel sanering. " Mögel kan växa på flera platser, även om det är vanligast i hög luftfuktighet. När mögel inte är ordentligt utrotad, allvarliga hälsorelaterade problem som kan uppstå, däribland allergi attacker och andra luftvägsbesvär frågor.

När mögel finns på ytan-nivå, då de kan ofta avlägsnas genom tvättning ytan ordentligt. Mögel på en hård yta, t. ex. trä eller betong kan tas bort med ett vakuum innehåller en High Efficiency Particulate Air (HEPA) filter. De flesta mögel tränger in en yta, dock, och är ofta svårt att få bort. När mögel förvandlas till en mörk färg, eller avger en stark lukt, då är det dags att ringa en professionell sanering besättning. De som bor i en bostad är vanligtvis ombedd att lämna en byggnad medan mögel håller på att avskaffas.

För de villaägare som kämpar drywall som har drabbats av mögel, det finns en enkel lösning som kan hjälpa till med problemet. Iklädd skyddsglasögon och handskar, en liten mängd bikarbonat i kombination med en liten mängd vatten kan tillämpas på området med en svamp. Denna plats kan gnuggas försiktigt med bakpulver lösning, som extra noga med att inte blöta området med för mycket vatten. Efter låta området torka i ett antal dagar, observera rengöras rymden igen. Om mjöldagg har trängt på ytan av det område som en gång, sedan en professionell mögel sanering besättning skall anmälas.

Oavsett vilken typ av mögel sanering man försöker, bör skyddsglasögon bäras hela tiden. Många typer av mögel är giftiga och kan vara farlig för människor som inte bär rätt skyddsutrustning. Barn och spädbarn bör hållas borta från någon möglig området för att minska risken för en lunginfektion.

Att förhindra mögel tillväxt är möjlig. Eftersom mjöldagg främst växer i hög luftfuktighet, se till att alla områden i ett hem eller företag är ordentligt ventilerade. Badrummen bör innehålla ett ventilationssystem eller ett stort fönster, och källare kan tömmas av med några extra fukt med hjälp av en avfuktare. När mögel upptäcks, försök till mögel sanering bör göras på en gång, vilket kommer att stoppa mögel sprids vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.