Vad är en bärande vägg?

Hem konstruktion kräver att vissa väggar i huset för vikten-eller last-både övre våningar och taket själv. Därför någon av väggarna i ditt hem kan vara en bärande vägg eller en mur som håller och fördela vikten på något ovanför den. Identifiera en bärande vägg kan vara svårt eftersom de flesta väggarna se likadana ut, och ta bort en från ditt hem utan att ersätta det med ett bärande struktur kan vara förödande. Det är bäst att konsultera en strukturell expertis för att fastställa om en vägg är bärande, men några grundläggande steg kan hjälpa dig avgöra vad du ska leta efter.

En yttervägg på ett hus blir troligen en bärande vägg, men inte alltid. I vissa fall kommer endast två av de yttre väggarna vara bärande, beroende på orientering, form och storlek på taket. En bärande vägg kommer att överföra vikt över den i grunden nedan, så Ytterväggarna är alltid bra kandidater att vara viktbärande. Med fasaderna, är det bäst att konsultera en byggnadskonstruktör för en korrekt bedömning.

En bärande vägg kan också finnas i det inre av ett hem. Väggarna mest sannolikt att en bärande vägg i hemmet finns väggar som löper vinkelrätt mot bjälklaget. En sådan vägg kommer att distribuera sin vikt mellan flera bjälklag, effektivt överföra belastningen över en större yta. Väggar som löper vinkelrätt mot reglarna är inte alltid bärande dock lägga till svårigheten att identifiera en bärande vägg.

Ibland är det nödvändigt att ta bort gips från väggen för att upptäcka om det är en bärande vägg. Även om sådana förstörelse kan lägga kostnaderna och frustration en onödig nedkoppling, kan det även snabbt avslöja bärande strukturer inom väggen. Några små, kan anspråkslösa väggar gömmer sig ett stöd balk inuti och i ett sådant fall kan själva väggen inte vara en bärande vägg, men det döljer en bärande struktur som skulle behöva annars döljs eller ersättas om vägg tas bort.

riva Gips kommer att utföra två andra viktiga saker också: det tillåter dig att identifiera eventuella dolda rör, elledningar, uttag, stöd, eller strukturer inom muren, och det kommer att spara du pengar i det långa loppet om du väljer att ha en byggnadsingenjör undersöka ditt hem för en bärande vägg. Genom att riva Gips före ingenjör besök, kommer du att rädda honom från att göra det, effektivt eliminera en dyr kostnad. Medan rekonstruera drywall kommer säkert att kosta dig pengar kommer det att hamna lägre än kostnaden för teknikerns avgift för att göra jobbet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.