Vad är en Undermount sjunka?

undermount diskhon är ett fall där nivån på diskbänken är nedsänkta ner till en nivå som ligger under slätten i bänkskivan. Med andra ord verkar det som om bänkskivan naturligt faller av i handfatet. Dessa typer av sänkor är mycket populära i både badrum och kök.

En undermount sjunka är inte en ny design, utan snarare ett återuppvaknande av en gammal idé som har blivit populär igen som teknik för att dra av effekten har förbättras och bli överkomliga. Tanken är att det verkar mer naturligt och mer smidig och elegant att det finns ingen krona runt kanten på ett handfat. Även om vissa kanske inte gillar utseendet, många andra har motsatt uppfattning. En undermount sjunka, rätt placerad, kan bli en central diskbänk eller badrum sjunka.

I de flesta fall kan det vara klokt att ha en undermount sjunka installeras av en fackman. Den skall sitta med en rymd-ålder bindemedel, t. ex. silikon täta, på undersidan av bänkskivan i en konsekvent linje för att förhindra läckage. Nya material på marknaden gör det relativt lätt att hålla en undermount sjunka på plats. Silikon, till exempel botemedel snabbt och när det är torrt, kan hålla en oerhört mycket vikt.

Utformningen av en undermount sjunker kan vissa att dra sig undan från att installera ett, av rädsla att resultatet kommer att läcka. Faktum är att dessa farhågor är lätta att förstå. I vissa fall måste sådana som när diskhon är full av vatten och fästs på en sopor bortskaffande, fogtätning kunna hålla mer än 100 pounds (45 kg) i vikt. Silikon täta är dock mer än kan hantera jobbet, om det tillämpas korrekt.

För dem som är intresserade av en undermount diskhon för ett kök eller badrum, det finns många olika alternativ att välja bland. Det finns dubbla skålar, ojämlika dubbla skålar och enda skålar. De flesta kök sänkor kommer att använda en dubbel skål. Badrummen är idealisk för enskilda skålar.

Om du installerar en undermount diskho själv, är det första du ska göra för att du läser alla riktningar och följa dem så nära som möjligt. Undersidan av disken, där bindemedel kommer att bli, måste vara ren och fri från damm och smuts. Underlåta att säkerställa detta kan resultera i diskhon drar sig undan från disken. Dessutom är det bra att låta 24 timmar ska efter installation av diskbänk och innan du använder den. En av de gjorde de vanligaste misstagen är att inte ge den bindemedel tillräckligt med tid att ställa innan du börjar använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.