Vad är en Elektrisk Eldstad?

En elektrisk öppen spis är en elektrisk apparat som simulerar utseendet på en traditionell ved eller gas brinnande spis. Dessa eldstäder kan antingen ge intryck av en brinnande flamma utan uppvärmning, eller så kan de faktiska värme via el, liksom. Elektriska spisar har vuxit i popularitet som konsumenter söka alternativa ändå stilfullt sätt att värma sina hem. De finns i en mängd olika stilar och mönster för att matcha inredningen preferenser för de flesta konsumenter.

En elektrisk spis ger intryck av en brinnande flamma med hjälp av lampor, speglar och reflexer. Ljuset är utformade för att efterlikna den fladdrande av en verklig brand medan simuleras bränner stockar och glöd komplett illusionen av en verklig flamma. Många eldstäder erbjuder möjligheten att justera ljusstyrka och sken av det simulerade låga med årsskiftet en ratt. Den simulerade branden kan generellt sättas på huruvida uppvärmning funktion av den elektriska spisen används.

Värmen i en elektrisk spis genereras av eluppvärmda metall ringar. En fläkt används sedan för att styra värmen från spolar på utsidan av eldstaden. Många moderna elektriska spisar kan generera värme ganska snabbt och inte behöver en längre period så att elementen för att värma upp. De kan anslutas till en gemensam eluttag, vilket gör dem enkla och allmänt bekväm att använda. Den mängd värme som genereras kan ofta kontrolleras och justeras.

Det finns även elektriska spisar som är utformade för att få plats i en befintlig öppen spis. Dessa kallas allmänt för elektriska spisinsatser och är helt enkelt placeras i öppna spisen där veden normalt skulle placeras. Allt som krävs är ett lättillgängligt eluttag som eldstaden kan anslutas till. När installerat en funktion spisinsatsen mycket liknande sätt som fristående elektriska spisar.

Fördelar med elektriska spisar:

 • dem som i en fristående enhet ofta är portabel, så att användaren kan flytta den från rum till rum.
 • De erbjuder lokal uppvärmning som kan vara mer ekonomiska än uppvärmning en hela hemmet.
 • De kräver inte omfattande renoveringar att installera och använda.
 • De konsumerar inte ved eller fossila bränslen, vilket gör dem en föredras av den miljömedvetna.
 • Det finns inga direkta utsläpp eller föroreningar från användning av en elektrisk spis.
 • Inga utsläpp innebär också att ingen luftningsanordning eller skorsten krävs för att använda den.

Nackdelar med elektriska spisar:

  lågor kanske inte ser realistiskt att vissa konsumenter.
 • De är i allmänhet dyrare än en grundläggande elektrisk värmare. En elektrisk spis är vanligtvis valts framför en enkel elektrisk utrymme värmare på grund av dess utseende. Den konsument som önskar uppvärmning men behöver inte utseendet på en spis, bör överväga en elektrisk värmare.
 • Användning av en elektrisk värmare kan leda till en ökning i elektriska räkningar. I vissa områden, elektricitet, är dyrare än andra former av uppvärmning makt till exempel naturgas eller propan.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.