Vad är Styrofoam Cup?

Styrofoam ™ koppar är vad koppar tillverkas av styrencellplast eller plast # 6, kallas allmänt. Dock är termen Styrofoam ™ ett varumärke som tillhör Dow Chemical Company och inte används för att göra livsmedel-inklusive koppar, tallrikar, ta ut containrar eller ägg kartonger. Styrofoam ™ används för förpackningsmaterial såsom skum jordnötter eller skär i fälten kring elektronisk utrustning, tillsammans med material för hantverk.

Trots att begreppet Styrofoam ™ koppar är tekniskt felaktig, de flesta hänvisar till dessa polystyren koppar på det sättet. De flesta människor köper engångskoppar eftersom de är lätta att städa upp och behöver inte tvättas. Om du slutar och få en kopp kaffe på väg till jobbet på morgonen, är chansen att det kom i ett polystyren kopp.

Det finns många diskussioner om vilken typ av engångskoppar och plattor är bättre för miljö. Generellt gäller att om du kan använda en kopp eller tallrik av glas eller keramik som kan tvättas och återanvändas, det är det bästa valet. Om engångstallrikar och-koppar är en nödvändighet, men förespråkar de flesta miljövänner väljer papper först, sedan plast. Styrofoam ™ koppar bör i allmänhet ses som en sista utväg.

En del är också engagerad i hälsofrågor från att använda styrencellplast i livsmedel. Det är möjligt för en del av de kemikalier som finns i styrencellplast att läcka ut i mat, som du skulle förtäras. Vetenskapliga studier pågår för att fastställa hälsoeffekterna, om några, från intag av små mängder av dessa kemikalier. Som en allmän regel, bör du dock undvika mikrovågsugnen någon mat eller dryck i en skum behållare.

Ett annat problem med hjälp av frigolit ™ koppar är att dessa koppar inte kan återvinnas. Även styrencellplast kan återvinnas på vissa områden kan livsmedel inte. Styrofoam ™ tar 1000 år att brytas ned, vilket bara innebär att de kemikalier som börjar bryta ner läcka ut i grundvatten och mark. Det är inte bra "biologiskt nedbrytbara" bort till ingenting. Plastkoppar ibland kan återanvändas, vilket naturligtvis är ett bättre alternativ.

Istället för att använda koppar styrencellplast för ditt morgonkaffe, överväga att köpa en återanvändbar resa mugg. Du kan antingen göra kaffe eller te hemma och ta med dig, eller stanna på din favorit kafé att få den ifylld. Vissa kaféer kommer även erbjuda en rabatt om du använder deras egen mugg, och allt du behöver göra är att tvätta koppen i slutet av dagen. Om det inte är absolut nödvändigt när du har en part eller litet sällskap, överväga att använda återanvändbara bestick, tallrikar och koppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.