Vad är Demitasse Skedar?

Demitasse skedar är en typ av fat som vanligtvis används i europeiska länder och USA. Te eller kaffe dricker ofta använder dem tillsammans med tekopp med fat. Dessa nätta och delikat liten skedar åtgärd ungefär tre till fyra inches (7,62 till 10,16 cm) och används för att röra socker, mjölk eller grädde i en varm dryck. Efteråt kan de ställas in för att vila i fat eller som används för att äta en efterrätt som vaniljsås eller sorbet.

Demitasse skedar är grundläggande för det traditionella bruket att dricka kaffe, cappuccino, te, chai och andra varma drycker . Lämpligt betyder demitasse "halv kopp" på franska och italienska, och definieras i amerikansk engelska som en liten kopp starkt svart kaffe eller espresso. Således demitasse skedar finns ofta i hem och på restauranger som serverar varma drycker.

Demitasse skedar är alltid tillverkade av en typ av metall. De ofta kommer i blankpolerade silver, guld eller rostfritt stål. Medan konvexa slutet är densamma för de flesta demitasse skedar, är handtagen ofta varierat, och är oftast utsmyckade. Frillier dem får funktionen ett blommönster, en intressant handtag form, eller har ett litet föremål melded till slutet. Men demitasse skedar finns även i vanligt format för en mer lågmäld utseende. Sällsynta upplagor av demitasse skedar, importeras nämligen och vintage sådana, kan hittas om man söker igenom hårt nog för dem. Därför grund av sortiment av stilar, polska och typ av metall, demitasse skedar anses samlarprodukter objekt och kan köpas av samlarprodukter än praktiska syften.

Dessutom köper folk demitasse skedar som souvenirer, som heminredning inslag, eller som lyxiga presenter för speciella tillfällen. När köpte för regelbunden användning, demitasse skedar komma individuellt, i en uppsättning, som en del av ett fat samling eller i ett set med matchande tekoppar och fat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.