Vad är Botaniska trädgården?

en botanisk trädgård kan vara både njutning för alla sinnen och god utbildning. De gör underbara platser att besöka för både skäl. En botanisk trädgård kan skapas för att utbilda allmänheten om växter och bara njuter av den stora sorter av skönhet växtriket erbjuder.

botaniker göra en botanisk trädgård för att kanske studera och bevara inhemska växter, eller att visa ett urval av växter som inte är infödda. Ibland kan en botanisk trädgård kan särskilt rädda växterna nästan utrotning i deras livsmiljöer, genom att spara och distribuera utsäde. En botanisk trädgård kan vara en liten plats, endast öppen för allmänheten vid ett par tillfällen, eller så kan de frodiga växt paradis där man kan njuta av sevärdheterna och kanske ta en picknick.

Botaniska är en av de äldsta vetenskaper, eftersom kunskapen växtmaterial var nödvändigt för jordbruk. Snart vissa växter blev intressant inte för deras genomförbarhet utan för vad de kunde lära människor om vad hur saker fungerar.

Den äldsta botaniska trädgårdar kan spåras tillbaka till några av Italiens universitet. Den botaniska trädgården i Pisa anses vara den första och grundades i mitten av 16th århundradet. Andra botaniska trädgårdar startade i Italien vid denna tid ingår de i Padua och Florens.

I slutet av 16-talet hade andra europeiska nationer följde efter och botaniska trädgårdar frodades i Tyskland, Danmark, England, Frankrike och Nederländerna. Man kan fortfarande se många av dessa trädgårdar blomstrande dag, inklusive den ursprungliga i Pisa.

Man kan hitta många sorter av botaniska trädgårdar på nästan alla kontinenter, och varje ger en något annorlunda överklagande. Till exempel Sydafrika kan skryta med åtta botaniska trädgårdar som försöker återge alla olika växt livsmiljöer för landets olika geografi. Kirstenbosch är en mycket berömd botanisk trädgård. Den ligger på botten av Table Mountain i en förort till Kapstaden och växer endast inhemska växter.

Ibland kan en botanisk trädgård kan ta ut ett litet pris för inresa. Andra är gratis. Det är bra att veta i förväg om en avgift krävs och timmar i trädgården är öppen. Gäster har ofta docent ledde turer som kan skriva en förvånad över den mängd botaniska forskningen deltar i planeringen, administrera och uppdatera en botanisk trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.