Hur VINTERBONA jag mitt hem?

Vinterförhållanden ett hem innebär iordningställande det för kallt och utfällning av långa vintermånaderna i kylig klimat. Ibland boende lämna en "sommar" hemma obemannat och praktiskt ouppvärmt för halva året. Oftare du vill ockupera ditt hem och se till att den är trivsam, är väl underhållen och vattentät genom vind, snö, regn och låga temperaturer.

Många av de sysslor som skall utföras före den första stormen eller marken fryser innebär enkelt underhåll och rengöring. Utanför bör ditt tak och rännor vara i toppform. Kontrollera att det inte finns några lösa plattor eller blinkande, eftersom det kan orsaka läckor. Håll din rännor klar slam och kontrollera att vara säker på att de är fast förankrade i huset. Om du har en spis, en sotare bör rengöra skorstenen och se till att skorstenen fungerar korrekt. Om du har ett trä däck eller uteplats, kanske du vill använda ytterligare ett lager väderbeständig polyuretan.

Inuti det finns andra saker att rengöra eller byta ut. Centralvärme ventiler måste dammas med ett vakuum. Byt luftfilter årligen. Dörrar och fönster är lätt väderbeständig att hålla nere utkast och förbättra isolering. Installera väder-strippning till botten och sidorna av ytterdörrar. Täta runt rutorna för att täta dem från att läcka kall luft. Wrap källare varmvattenberedare i isolering för att göra dem mer energieffektiva.

Andra viktiga förberedelser innebära större initiala kostnader, men över tid de kan spara pengar i energikostnader. Eftersom exempelvis varm luft stiger, att sättas högt kreditbetyg isolering i vinden eller genomsöka utrymme håller värmen ut genom taket. Installera en luftfuktare kanske inte lägre uppvärmningskostnader, men den kan göra torra vintrar mer uthärdlig och förbättra din immunitet mot förkylningar och influensa. En sump pump i källaren ser till att under särskilt kraftig nederbörd eller islossningen, gör din källare inte översvämning. Att köpa och fästa storm fönstren förhindrar mot våldsamma stormar och ger ett extra lager isolering.

Om du måste lämna ditt hus helt obesatta veckor eller månader, några ytterligare åtgärder kommer att se dina möbler inte delas eller ledningar inte brista. Ditt hus och allt i den är oftast utformade för att hållas vid en temperatur på minst 40 ° F (4 ° C). Framför allt måste du stänga den viktigaste vattenkällan och låt rinna av varje rör och kran vatten. Om temperaturen sjunker till 32 ° F (0 ° C), kan detta vatten fryser, utöka och dela rören och orsaka kostsamma skador. Missa inte utanför kranar, slangar och butiker vatten. Det är säkert att ställa in termostaten på sin lägsta inställning, brukar vara ca 50 ° F (10 ° C). När du kommer tillbaka under våren, kommer ditt hem vara redo att välkomna dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.