Vad bör jag veta om Pond Stocking?

Många människor vill ha dammar på gården för att lägga till en touch av skönhet och karaktär att de kan njuta av på deras egen bekvämlighet. Pond strumpan är inte något som inte bör ta lätt på, dock. Det bör allvarligt överväga och hänsyn, eftersom vissa fiskar inte är alltför låga, medan andra kan endast frodas i vissa miljöer. När man väljer vilken fisk att lagra din damm med, anser att vattentemperaturen, storleken på dammen, miljögifter och hur mycket tid du är villig att investera i sitt underhåll.

Goldfish är en av de mest populära fisk som används i damm lagerhållning, eftersom de kan frodas i de flesta vatten temperaturer, även om de föredrar temperaturer runt 78 grader Fahrenheit (25,5 grader Celsius). De är en tålig fisk som kommer i en mängd olika färger, storlekar och temperament. Kometer är den mest mångsidiga guldfisk, eftersom de kan överleva långa, kalla vintrar och få bra överens med annan fisk. Den påfågelsduvan är en kort, knubbig guldfisk som lägger en hel del skönhet till din damm, även om det inte blir bra överens med Koi. Den Oranda är en stabil guldfisk med ett stort huvud, som får bra överens med andra guldfiskar, även om den är känslig för temperaturvariationer.

Koi ses i dammarna flesta husägare, på grund av den vackra blod- röda mönster över ryggen och visa kvalitet. Denna typ av fisk är mycket aggressiv och måste vara den enda typ av fisk i dammen. Koi är benägna att utveckla sjukdomen så de måste övervakas kontinuerligt. Vid användning av Koi i dammen lagerhållning, vara beredd att spendera mycket tid i och pengar i deras skötsel, eftersom de kräver en stor damm och ett effektivt mekaniska och biologiska filtersystem. Friska Koi kan leva upp till 35 år, eller mer när de är riktigt vårdas.

Golden Orfes är utmärkta tillägg till en damm lager med icke-aggressiv fisk. De foder från botten av dammen, vattenytan och växterna. Det gör att din damm fri från mygglarver och alger. De är en mycket aktiv fisk och kräver mycket utrymme att röra sig.

När dammen lagring, ge fisken tid att anpassa sig till sin nya omgivning. När du får påsen med fisk, inte bara ta ut dem och dumpar dem i. Placera den oöppnade påsen i dammen och låt den sväva runt i minst trettio minuter, så temperaturen på vattnet i påsen anpassar sakta till dammen temperatur. Mata inte fisken i 24 timmar, eftersom de kan bli sjuka i färd med att försöka anpassa sig till sin nya miljö. Monitor fisken för att se till att de inte hoppa ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.