Vad är en kiropraktik praktiken?

En kiropraktik praktiken är en klinik som specialiserat sig på att ge kiropraktisk vård och behandling för patienterna. En kiropraktik praktiken kan bestå av en eller flera läkare av kiropraktik och kan vara en fristående klinik eller en del av en större hälso-och sjukvård kontor. Kiropraktisk vård har ökat i popularitet som människor har blivit mer intresserade av helhetssyn och icke-traditionella former av medicin.

Kiropraktik vårdcentraler på halsen och ryggen. Kiropraktorer tror att nacke, huvud och rygg är en följd av strukturella störningar eller avvikelser i ryggraden. Dessa snedvridningar i ryggraden kallas subluxationer . Enligt kiropraktik tanke, dessa subluxationer orsakar tryck på nerverna i ryggraden, huvud och hals, vilket resulterar i smärta och minskat rörelseomfång.

På många sätt är ett besök på en kiropraktisk praktiken är mycket likt ett besök på en konventionell medicinsk kontor. En patient besöker för första gången kan ha en inledande samråd före behandling. Som ett led i samrådsprocessen kiropraktorn kan göra en röntgen, magnetisk resonanstomografi (MRT), eller andra diagnostiska undersökningar bestämmer tillståndet av patientens ryggrad, nacke och rygg.

När samrådet och granskningen har slutförts, kommer kiropraktorn utveckla en behandlingsplan för patienten, beroende på patientens tillstånd och de särskilda skäl och mål för att bedriva kiropraktisk behandling. Kiropraktisk behandling består vanligtvis av manuell manipulation av ryggraden, nacke eller rygg, känd som en justering , för att eliminera subluxationer och återställa korrekt och normal justering.

När du gör en justering, använder en kiropraktor händerna eller ett specialverktyg för att placera en viss kraft på kroppen för att flytta den på ett visst sätt. De justeringar som producerar ofta ett hörbart knäppande ljud som orsakas av utsläpp av gas och vätska från lederna. Det poppande ljud liknar den som orsakas ljudet av någon knäcka knogarna.

I en kiropraktisk praktiken justeringar ofta på en speciellt utformad kiropraktik bord ligger i ett privat rum, som liknar till utseendet massagebänkar. Utöver det anpassningsförfarande, terapi och vård på en kiropraktisk praxis kan också bestå av varmt eller kallt behandlingar, massage och elektrisk muskelstimulering. Ett typiskt besök på en kiropraktor varar i allmänhet cirka en timme.

kiropraktik vård uppfanns av Daniel David Palmer i slutet av 1800-talet. Palmer trodde att många sjukdomar och sjukdomar orsakade av subluxationer i kroppen. Han trodde att kiropraktisk behandling kan behandla och bota sjukdomar och sjukdomar och ofta förespråkade kiropraktisk behandling med uteslutande av alla andra typer av medicinsk behandling. Denna hållning väckt kontrovers och skepticism kiropraktisk behandling. Palmer, som dog 1913, inte leva för att se sina idéer vinna större acceptans hos allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.