Vad är spontan återhämtning?

Spontan återhämtning är ett komplicerat begrepp som används i medicin, psykologi och andra terapier. Det låter som det skulle alltid vara en positiv sak, eftersom återhämtningen kan relateras till att få frisk från någon sjukdom eller dysfunktion. Detta är inte alltid fallet, och spontan återhämtning kan vara negativa eller positiva, beroende på vad återvinns. Det kan också visa sig vara djupt förbryllande för vårdpersonal.

I vissa typer av psykologi, särskilt klassisk beteendeterapi psykologi, har spontant tillfrisknande att göra med konditionering. I studier på djur, kan behaviorists skapa en utdöd beteende: en som inte längre tjänade något syfte. Antagandet skulle vara att att djuret tränas skulle inte använda det beteende längre eftersom det var "släckt. " Men i observation, var dessa inte längre används beteenden fortfarande används, och djuret sades ha uppburit dem spontant, utan någon motivation att göra det.

Alla som haft i träning en hund kanske har märkt detta från tid till annan. Även efter långa perioder av utbildning, särskilt för att ta bort dåliga beteenden, då och då kommer hund visar spontan återhämtning. De kan börja göra just det de har utbildas till att inte göra. Fortsatt förstärkning av utbildning skulle kunna sänka spontan återhämtning incidens, men det måste alltid finnas en känsla av att ett beteende är inte riktigt borta.

Många gånger folk hänvisning spontan återhämtning beroende medicin. I vissa grupper för alkoholister, är det klart att alkoholism aldrig helt dör, att det alltid kommer att finnas där, även när en person inte dricker. Medicinska experter har märkt tillbakagång i alkohol och andra drogmissbruk som en form av återvinning som är spontan. Obs, detta är inte alls positiva och återvinning som avses har ingenting att göra med tillfrisknande från beroendet. Istället återvinner personen gamla vanor och beteenden som kan göra dem dricka eller använda igen, även om fysiska beroendet är preskriberad.

Det finns mer positiva, om lika mystifierande, definitioner av spontan återhämtning. I medicin, om en person, i synnerhet utan behandling, plötsligt läker eller blir väl kan termen användas för att beskriva tillståndet. Ibland detta begrepp används också när wellness sker i ett tidigt skede av en planerad medicinsk behandling som inte rimligen kunde förväntas ha varat tillräckligt länge för att främja återvinning.

Läkare kan också diskutera återbetalning av en spontan karaktär i saker som stroke, där plötsligt enorma tal förluster eller fysiska underskott försvinna. Alternativt finns det medicinsk litteratur som tar om återkrav från tillstånd som autism, stamning, och många allvarliga medicinska stater där kroppen helt enkelt läkt. Sådana exempel kan studeras för att avgöra om det finns några egenskaper hos den person som främjas plötsliga och oväntade healing, men sällan avslöja mycket. Många utvärdera helt enkelt återkrav av detta slag som medicinska underverk som fortsätter att trotsa förklaring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.