Vad är en ortoped?

ortoped, och detta kan också preciseras ortoped är en läkare som specialiserat sig på behandling av villkor eller skador som påverkar skelett, dess omgivande muskler och olika vävnader som ledband, leder och senor som är kopplade till ben och den omgivande muskler. Detta kan vara mer korrekt kallas muskler och skelett. Även begreppet kirurgen ingår, dessa läkare göra mer än kirurgi och använder en mängd olika metoder för att främja läkning, vilket kan omfatta saker som gjutning brutna ben eller förespråka tillbaka hängslen att hjälpa till skolios.

utbildningsvetenskap krav på att bli en ortoped är tidsödande och noggrant. Förutom att få en fyra-årig kandidatexamen, dessa läkare närvara vårdlinje, och fyll sedan flera år av praktik-och uppehållstillstånd också. Många tillbringar ett år eller två i stipendieprogram att specialisera sig på vissa områden, och kan välja att bli barn ortopeder eller de som har kompetens inom idrottsmedicin eller behandling av cancer i rörelseapparaten. Sammantaget kan dessa läkare räknar med att slutföra 12-14 års utbildning efter examen från gymnasiet.

De kirurger som inte specialiserade på ett särskilt område i ortopedi kan behandla en varierad kundkrets med många behov. De kan arbeta med spädbarn, barn, vuxna en äldre, och kan ha betydande skillnader i typer av arbete de utför. Deras arbete kan innehålla saker som hjälper till att läka brutna ben, ta itu med monotona rörelser skador som karpaltunnelsyndrom, eller behandling av personer med skador på grund av sport deltagande. En ortoped har också patienter med långvarig tillstånd som cerebral pares, benskörhet, reumatoid artrit, eller sprött skelettsjukdom.

Även om vissa procedurer och behandlingar en ortoped erbjudanden är icke-kirurgiska, det finns många operationer dessa läkare utför. Det kan vara saker som ledprotes, kirurgiskt återställa ben och korrigera skador på mjukvävnad. Denna lista är mycket kort och inte på något sätt skulle anses vara uttömmande. Generellt kan man säga att ortopeder engagera sig när man har sjukdom eller skada i de flesta aspekter i muskuloskeletala systemet och den här sjukdomen eller skadan är så stor att det inte är behandlingsbar av allmänläkare.

Det finns några mottagningar en ortoped kan utföra som överlappar i andra specialiteter. Podiatrister kan utföra vissa operationer på fötter och anklar, och vissa operationer på ryggraden kan provinsen neurokirurger. Vissa villkor kräver vård från mer än en specialist. Detta kan fallet för personer som har reumatoid artrit. De kan se en ortoped och en immunolog eller reumatolog.

Många kirurger arbetar på sjukhus och behandla bara den befolkning som kommer till sjukhuset. Andra hävdar privatpraktik och operera vid behov. Eftersom dessa läkare är specialister, kan patienterna måste få remisser från företag sjukförsäkring eller sin husläkare innan se en ortoped. Detta beror dock verkligen på hälsan planen och hälsa täckning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.