Vad är Shangri-La Diet?

Medan många kost planer begränsa den totala kaloriintaget eller betona vissa typer av livsmedel framför andra, en radikal mat plan kallas Shangri-La Diet ställer inga sådana restriktioner i ett dieter dagliga måltider. Istället dieters efter Shangri-La Diet kan äta nästan vad de vill med regelbundna måltider, men de uppmuntras att dricka en mild hopkok socker vatten eller smaklös matolja mellan måltiderna. Detta är tänkt att påverka dieter förbindelse mellan smaken av mat och kalorier de innehåller. Så småningom, en trogen anhängare till Shangri-La Diet bör gå ner i vikt, tillsammans med önskan att ägna sig åt stora mängder högt kaloriinnehåll livsmedel.

The Shangri-La diet tagits fram av en biträdande professor i psykologi vid UC-Berkeley som heter Seth Roberts. Roberts teorin att vår metabolism sattes under en tid av fest eller svält under tiden för grottmänniskor. När maten var i överflöd, skulle grottmänniskor äta så mycket mat som möjligt och troligen vinna betydande vikt i processen. När maten blev dålig, skulle grottan männens kroppar anpassa sig till den smala erbjudanden och bli mindre hungrig. Roberts kallar denna variabel nivå av hunger och mättnadskänsla börvärdet. Många moderna dietister tror att det verkligen är ett börvärde som kroppen gör försöka upprätthålla, men Roberts anser att detta börvärdet kan höjas eller sänkas genom kosten.

Under hans Shangri-La Diet plan, är dieters uppmanas att sluta associera flavorful livsmedel med behovet av näring. Om någon verkligen har smak av pizza, till exempel, är den personen sannolikt kommer att hänge sig åt kraftigt vid matdags, vilket i sin tur kommer att höja sin börvärdet. Roberts menar att genom att konsumera en intetsägande men mättande socker vatten lösning eller smaklös olja som raps eller extra ljus olivolja före eller efter måltid, kommer dieter så småningom bli av med önskan att ägna sig åt flavorful men gödning livsmedel vid andra tidpunkter. Roberts själv hävdar att endast äta en liten måltid om dagen, eftersom Shangri-La Diet plan har sänkt sin egen uppsättning pekar på ett minimalt underhåll nivå.

Kritiker av Shangri-La diet tyder på att intag av fruktos-baserade socker vatten mellan måltiderna är en farlig praxis. Fruktos är ett sötningsmedel som härrör från majs, inte frukt. Levern har en svår tid ordentligt metaboliserar fruktos, så någon diet som kräver dagliga doser kan leda till allvarliga hälsoproblem. Dessutom finns det få vetenskapliga belägg för att en persons börvärde, förutsatt att det faktiskt finns, skulle kunna påverkas av en enkel förändring av kosten. Shangri-La Diet, ungefär som andra så kallade "modefluga kostvanor," kräver en livstid förändring av en persons matvanor, vilket kan leda till jojo bantning och en konstgjord beroende av socker vatten eller FADD olja för vikt underhåll .

The Shangri-La Diet främsta överklagande ligger i dess icke-restriktiva natur. Dieters på Shangri-La plan uppmuntras att följa ett lågt glykemiskt diet liknar South Beach diet plan, men det slutliga målet är att avvänja folk borta från beroendeframkallande samband mellan smak och kaloriintaget. När dieter hjärna erfarenheter ovanliga eller intetsägande smak, föreslår Roberts, men har ingen referensram som man kan koppla dessa smaker. Utan att psykisk sammanslutning, ett Shangri-La dieter blir inte lika frestad att FROSSA i vanligt socker vatten eller smaklös olja. Så småningom denna avstängning bör utvidgas till andra livsmedel också. Denna etapp är en av de viktigaste stegen i Shangri-La Diet plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.