Vad är en Strawberry födelsemärke?

Det finns två huvudtyper av födelsemärken: hemangiom och pigmenterade födelsemärken. Jordgubb födelsemärke faller under den första kategorin. Den rödfärgade märket förekommer vanligen ett par veckor efter födseln och växer snabbt. Andra namn på jordgubbar födelsemärke omfatta nevus vascularis, jordgubb märke, kapillär ELDSMÄRKE, och ELDSMÄRKE simplex. Den andra typen av födelsemärke, det pigmenterade födelsemärke är närvarande oftast när den drabbade individen är född och kan vara svart, brun, blå eller grå i färgen.

Det färgglada jordgubb födelsemärke är bland de vanligaste av födelsemärken. Det kan finnas någon plats på kroppen, men är det vanligtvis finns på en persons huvud, ansikte, bröst eller rygg. Det bildas från en liten grupp av blodkärl som utvecklas på ett visst område av kroppen.

En jordgubbe födelsemärke i allmänhet inte är smärtsamma eller skadliga, men om det omfattar en persons ögon, näsa eller mun, kan det leda till problem. Till exempel kan det orsaka problem med individens syn om det omfattar ett ögonlock. Dessutom kan ett födelsemärke orsaka andningsbesvär, om det är på en persons mun eller näsa.

Som tur är personer som påverkas med en jordgubbe födelsemärke tycker att det försvinner innan tio års ålder. Ibland finns det en lätt missfärgning varumärke eller till en textur på huden i området av jordgubb födelsemärke, men det födelsemärke sig kommer att vara borta. Många andra typer av födelsemärken inte försvinner på egen hand, vilket gör jordgubb födelsemärke ganska unik.

Orsaken bakom de flesta födelsemärken är ännu inte fastställda. Forskare vet att de inte är genetiskt nedärvt. Födelsemärken kräver inte behandling, om de inte försämra den enskilda individens syn eller förmåga att andas, som nämnts ovan. Många människor med födelsemärken välja att få dem bort för psykiska eller estetiska skäl, särskilt om de befinner sig i ansiktet.

I de flesta fall röda födelsemärken är lätta att diagnostisera. Ibland kan en djup födelsemärke kräva en bekräftelse test, t. ex. ett ultraljud eller biopsi, för att slutföra bekräftelse. När konformation har mottagits, kan de enskilda bestämma om hon vill dölja eller ta bort den.

Ett enkelt sätt att dölja en jordgubbe födelsemärke är att täcka det med concealer. Dessutom kan kortison tillämpas på det att begränsa tillväxten. Frysning, laserkirurgi och kirurgiskt avlägsnande är andra behandlingsalternativ. Det är viktigt att tala med en kvalificerad dermatolog eller annan läkare innan de genomgick något förfarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.