Hur tar Läkare Moles?

Läkare och dermatologer bort mullvadar genom att skära, bränna eller frysa dem. Vissa förfaranden kan utföras i läkarmottagningen, medan andra kan kräva operation. Även laser kan användas för att ta bort födelsemärken, är de ofta undvikas eftersom de inte tränger mullvaden tillräckligt djupt, och när Mullvaden är inte helt bort, kan komma att växa ut igen.

En mullvad, eller nevus, är en märkning på kroppen som utvecklas i en mängd olika former, storlekar och färger. Vissa är ofarliga, utgivna vid födseln eller inom de första 20 åren av livet, medan andra kan vara ett tecken på hudcancer, till följd av långvarig exponering för solljus eller genetik. Mol i ansiktet ibland kallade "skönhet varumärken," såsom ansikts nevus samband med supermodellen Cindy Crawford. I en livstid kan en person få så många som 40 mol.

För att avgöra om en mullvad är farlig, bör man överväga ABCDs: asymmetri, gräns, färg och diameter. Asymmetrisk födelsemärken med luddiga gränser, flera färger och en diameter större än ett suddgummi är attribut av melanom, eller elakartade tumörer, och bör undersökas av en läkare. Också se upp för den klåda, blödningar och förändrade egenskaper mullvadar.

Oavsett om man vill ta bort födelsemärken av estetiska skäl eller hälsa, får, krävs stygn. Oavsett om stygn som krävs eller inte, kommer mullvaden att steriliseras, bedövade och ibland draperade. I mullvaden borttagningen som inte kräver stygn, kommer en kirurg ta en skalpell och antingen rakt klippa mullvad bort, eller gräva i med skalpell något djupare än huden nivå. Läkaren kommer då att bränna, eller bränna den återstående mullvad frågan. En del läkare väljer att frysa mullvaden med flytande kväve, ett ämne som cryogenically frost den mänskliga huden vid kontakt.

För att ta bort mullvadar som är platt eller särskilt mörk en mer invasiv metod kommer att krävas, och huden måste sys stängas. När stygn krävs, kommer området att rengöras och bedövade och sedan läkaren kommer att använda en skalpell att skära djupt in i huden för att ta bort hela mullvad. Antingen löslig stygn kommer att tillämpas djupt i bitar, eller en mer aktuell uppsättning av stygn kommer att tillämpas.

Efter det mullvaden avlägsnande förfarandet skall området hållas rent, med vatten eller väteperoxid, och förband . Ett antibiotikum salva måste tillämpas före bandage. En salva är ett skyddande lager av sterila ämne som Neosporin ®. Området skall genom föras rengöras och klädde tills den är läkt. Infektion, allergisk reaktion och ärrbildning är potentiella biverkningar när läkare bort mullvadar.

I icke-stygn mol avlägsnande, är en uppföljning utses vanligen inte nödvändig, även om mullvaden kan testas för att säker på att det inte är en tumör. I mer komplicerade mol avlägsnande fall kommer patienterna måste komma tillbaka för en uppföljande besök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.